Politerno > Україна і світ > Дозволено гуляти групами до 8 людей, сидіти за столиками вчотирьох, а таксі рухатися смугами для громадського транспорту

Дозволено гуляти групами до 8 людей, сидіти за столиками вчотирьох, а таксі рухатися смугами для громадського транспорту

  • 13 Травня, 2020
  • 937 Переглядів
  • 0

Уряд дозволив пересуватися вулицями групами до 8 осіб, на літніх терасах ресторанів і кав’ярень сидіти по четверо з дотриманням дистанції щонайменше півтора метри, а українським таксі рухатися окремими смугами для громадського транспорту.

Про це йдеться у змінах до пункту 2 постанови Кабінету міністрів від 11 березня №211, підтримані членами уряду одностайно.

“В нас було, що на літних майданчиках можливо виключно дві особи за столом. Ми цей перелік розширюємо до чотирьох осіб, але залишаємо відстань півтора метри між місцями для сидіння. Це перше,

Друге: в нас було виключно літні тераси просто неба. Поспілкувавшись із рестораторами, ми додали, що на відкритому повітрі: під тентами, на верандах – так, як це існує.

І додали ще один момент щодо кількості осіб, які можуть пересуватися: у нас було не більше двох осіб – ми додали не більше ніж 8 осіб. З доопрацюванням у секретаріаті Кабінету міністрів ці зміни прошу підтримати”, – зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. 

У свою чергу, мінстр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що урядом дозволено водіям таксі пересуватися окремими смугами руху для громадського транспорту.

За його словами, норма стосується лише легальних перевізників за наявності в них офіційного статусу (ліцензії).

“Це дасть змогу пасажирам таксі швидше дістатися місця призначення, а не стояти в заторах у загальному потоці руху, підвищити якість цих послуг та комфорт перевезень.

Нелегальних перевізників таксі ці зміни стимулюватимуть виконувати вимоги ліцензійного законодавства”, – зазначив Криклій.

Нагадаємо, народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроєкт №2166 про внесення змін до закону про збір та облік ЄСВ.

Всеукраїнська Ради церков і релігійних організацій надіслала до Кабінету міністрів листа з проханням пом’якшити карантин для релігійних організацій.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE