Politerno > Україна і світ > Парламент підтримав розширення фінансових послуг “Укрпошти”

Парламент підтримав розширення фінансових послуг “Укрпошти”

  • 19 Травня, 2020
  • 908 Переглядів
  • 0

Народні депутати підтримали за основу законопроєкт  2788-д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових послуг у галузі поштового зв’язку”, який передбачає розширення фінансових послуг “Укрпошти”.

За таке рішення проголосували 232 депутати.

“За” проголосували 197 нардепів від фракції “Слуга народу”, 1 – від “ОПЗЖ”, 1 – від “Батьківщини”, 13 – від групи “За майбутнє”, 16 – від фракції “Голос”, 1 – від групи “Довіра” та 3 позафракційних.

Повідомляється, що громадяни отримають базові фінансові послуги – зможуть відкривати депозити, щоб зберігати гроші, оплачувати карткою комунальні та інші послуги, отримувати пенсію, соцдопомогу, зарплату, торговельну виручку, а також зможуть приєднатися до ринку онлайн-торгівлі.

У пояснювальній записці до законопроєкту повідомляється про недостатню зону покриття банків України, лише 6% території країни покрито зоною обслуговування банків.

За словами гендиректора “Укрпошти” Ігоря Смілянського, завдяки прийняттю проєкту закону 100% українців зможуть відкривати рахунки.

Також, за його словами, знизяться витрати бюджету на 2 млрд грн на рік. 

Як і в минулій редакції законопроєкту, Укрпошта не кредитуватиме фізичних осіб та суб’єктів господарювання за рахунок власних коштів.

Укрпошта також стає учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як відомо, Нацбанк виступає проти ухвалення законопроєктів №2788-д та №2788, які передбачають надання “Укрпошті” права надавати банківські послуги.

Гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський назвав недостовірними аргументи НБУ проти законопроєктів про розширення фінпослуг “Укрпошти”.

У Верховній Раді у січні зареєстрували законопроєкт №2788, який надасть можливість “Укрпошті” відкривати і обслуговувати поштові рахунки, здійснювати валютообмінні операції, випускати платіжні карти.

Нагадаємо, сьогодні, 19 травня, парламент відхилив проєкти постанов щодо скасування результатів голосування за законопроєкт про банки, названий “антиколомойським”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE