Politerno > Україна і світ > НКРЕКП звинувачує ДТЕК Ахметова у дестабілізації ринку електроенергії

НКРЕКП звинувачує ДТЕК Ахметова у дестабілізації ринку електроенергії

  • 29 Травня, 2020
  • 909 Переглядів
  • 0

НКРЕКП звинуватила у ціновому провалі на ринку електроенергії “на добу наперед” компанію ДТЕК Рината Ахметова.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

“В останні дні на біржовому сегменті ринку електроенергії (ринок “на добу наперед”) спостерігаються безпрецедентні дії, що призводять до обвалу ціни електроенергії. Таке падіння ціни носить явно штучний характер, оскільки не відображає фактичного попиту та пропозиції електроенергії в енергосистемі України.

НКРЕКП проаналізувала ситуацію і дійшла висновку, що такий ціновий провал на ринку був спричинений діями групи компаній ДТЕК шляхом суттєвого скорочення закупівлі електроенергії на ринку “на добу наперед””, – йдеться у повідомленні.

Також у Нацкомісії повідомляють, про інформаційну кампанію щодо дискредитації дій відомства, які нібито призвели до обвалу ціни та кризи в енергетиці.

“Чітко простежується чорна піар-кампанія щодо окремих членів НКРЕКП, яка носить відверто замовний характер, а звинувачення, які висловлюють окремі політики та “експерти”, є відвертим наклепом”, – повідомляють у органі.

НКРЕКП винесе на наступне засідання проєкт рішення щодо визначення мінімальних цін на ринку “на добу наперед” на рівні 980 грн/МВт у денний період та 567 грн/МВт у нічний період. Повідомляється, що це допоможе стабілізувати цінову ситуацію на ринку, якщо окремі учасники будуть продовжувати розпочату кампанію. Раніше мінімальну ціни на ринку “на добу неперед” не обмежували.

Також НКРЕКП найближчим часом разом з Антимонопольним комітетом здійснить заходи реагування щодо дій учасників ринку.

Нагадаємо, середньозважена ціна купівлі-продажу електроенергії “на добу наперед” за 20 днів травня без ПДВ становить 1 348,80 грн/МВт.год, що на 7,68% вище, ніж за 20 днів квітня та на 6,62% вище, ніж за квітень в цілому. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE