Politerno > Тернопільщина > Яциковський розповів, як Труш разом з “порошенківцями” землю “віджимає” – Документ

Яциковський розповів, як Труш разом з “порошенківцями” землю “віджимає” – Документ

  • 29 Травня, 2020
  • 3478 Переглядів
  • 0

За інформацією депутата Тернопільської обласної ради від “Радикальної партії Олега Ляшка” Богдана Яциковського, голова Тернопільської ОДА Володимир Труш, зловживаючи владою та службовим становищем, зайняв одну із сторін у судовому спорі між двома суб’єктами господарювання.

Про це Богдан Яциковський написав на власній сторінці у Фейсбуці.

За даними політика, ціна питання – більше 182 гектарів ріллі.

Яциковський зазначає, що ця земельна ділянка знаходиться на території Бережанської міської ради за межами населеного пункту. За його даними на неї претендують: Бережанське колективне підприємство по веденню лісового господарства – з одного боку та ТзОВ «Галицька будівельна кераміка».

Спір між ними розглядає Київський Господарський суд. Його вердикт наразі ще не оголошено.

“Однак, незважаючи на конституційний принцип верховенства права, 30 квітня Володимир Труш без рішення суду видав розпорядження №257/01.-02-01. Згідно з ним голова ОДА одноосібно (!!!) позбавив права користування землею Бережанське колективне господарство та дозволив «Галицькій будівельній кераміці» розроблення проекту землеустрою щодо її відведення.

Більше того, щоб опоненти «Галицької будівельної кераміки» стали зговірливішими, Володимир Труш тероризує їх, раз-по-раз надсилаючи всілякі перевірки. Деякі дійсні члени колективного підприємства по веденню лісового господарства стверджують, що з подачі голови ОДА їх залякували також працівники СБУ та Держгеокадастру.”, – стверджує депутат облради.

За його даними, громадськість Бережанщини переконана, що злочинні дії керівника області “у змові з місцевим порошенківцем – заступником голови ОДА і за сумісництвом – депутатом тамтешньої міськради Олегом Валовим” є не чим іншим, як рейдерським захопленням землі, майна та власності місцевих аграріїв.

Іншими словами, пише Яциковський: “закулісні «договірняки» «слуг народу» та «порошенківців», на чому я вже неодноразово наголошував, – в дії”.

“Щоб повернути на Бережанську землю законність і запобігти вчиненню злочину, я звернувся із депутатським зверненням до правоохоронних органів з вимогою зупинити це свавілля, як цього вимагає Указ президента «Про заходи щодо протидії рейдерству» та повернути вирішення господарського конфлікту між двома суб’єктами господарювання у правове русло.”,  – підкреслює “ляшківець”

Також він ініціюватиме розгляд незаконних та заангажованих дій Володимира Труша на сесії Тернопільської обласної ради з тим, щоб дати їм належну оцінку та “поставити на своє місце цього знахабнілого периферійного князька”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE