Politerno > Україна і світ > У Порошенка кажуть, що за ним слідкують, а в Епіфанія виступили проти переслідувань

У Порошенка кажуть, що за ним слідкують, а в Епіфанія виступили проти переслідувань

  • 12 Червня, 2020
  • 836 Переглядів
  • 0

Фракція “Європейська солідарність” скаржиться, що за експрезидентом Петром Порошенком ведеться незаконне стеження і вимагає пояснень від президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє пресслужба “Європейської солідарності“.

“Вчора неподалік від його дому були зафіксовані невідомі автомобілі марки Toyota та Volkswagen, та мікроавтобус Volkswagen, в яких знаходилися невідомі люди, які відмовилися представитися, назвати себе. А що стосується номерів, які були на цих машинах, то таких номерів в природі не існує. І в базі номерів цих номерів немає. Це говорить тільки про одне: це номери прикриття і підтверджує той факт, що за Петром Порошенко ведеться незаконне стеження”, – заявив співголова фракції “Євросолідарність” Артур Герасимов.

Герасимов оприлюднив фотографії автівок з неіснуючими в базі номерними знаками, які були зафіксовані поблизу помешкання Порошенка.

Герасимов заявив, що “Євросолідарність” вимагає від Зеленського відповісти на три питання: хто віддав наказ про незаконне стеження за Порошенком, хто веде це незаконне стеження за Порошенком, кого ще з лідерів опозиції незаконно прослуховують.

У свою чергу, Православна церква України звернулась до правоохоронців із застереженням: порушення кримінальних справ за політичними мотивами проти колишнього президента Петра Порошенка – неприпустимі.

“Нас, як Церкву, змушує звертати на себе увагу той факт, що останнім часом наполегливо, особливо у пов’язаних з країною-агресором засобах масової інформації, проводиться думка, що різні обвинувачення, які висуваються проти п’ятого президента України П. Порошенка, мають якийсь зв’язок з його роллю, як глави держави, в сприянні церковному об’єднанню, утворенню Православної Церкви України та в отриманні нею Томосу від Вселенського Патріарха. З огляду на все вищесказане очевидним є, що будь-яка політична мотивація у діяльності правоохоронних органів та порушенні кримінальних справ, зокрема проти п’ятого президента України, –  недопустима“, – зазначили у ПЦУ.

На думку церковників, що такі дії правоохоронних органів небезпечні в умовах російської агресії, “коли країна-агресор радо використовує будь-які конфлікти всередині України на шкоду нашій державі та для досягнення своїх цілей в гібридній війні”.

Також ПЦУ звернулася до судової гілки влади із закликом, щоб “політичні симпатії чи антипатії” не вплинули на правосуддя, адже “відхід від цієї аксіоми завжди веде до відходу від демократії”.

Водночас Українська православна церква наголосила, що “ми не втручалися і не втручаємося у сферу розслідувань та судочинства, де відповідальність лежить на державі. Але як церква, яка керується істинами Закону Божого, та як одна з інституцій громадського суспільства, яка турбується про благо українського народу, ми маємо обов’язок нагадувати і застерігати”.

Нагадаємо, 10 червня у ДБР прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку.

Його підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного указу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка. 

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Прокуратура буде клопотати в суді про арешт Порошенка.

У мережі з’явилось відео, як Порошенко утікав від вручення підозри.

Також стало відомо, що Держбюро розслідувань повторно оголосило підозру заступнику міністра закордонних справ Єгору Божку після того, як суд визнав, що Божок не порушував закон, виконавши указ Порошенка. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE