Politerno > Україна і світ > Зеленський видав указ про “безвіз” для китайських туристів

Зеленський видав указ про “безвіз” для китайських туристів

  • 28 Липня, 2020
  • 722 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський запровадив безвізовий режим для громадян Китаю, які в’їжджають в Україну з туристичною метою.

Відповідний указ розміщено на сайті глави держави.

Президент України 28 липня підписав указ №295/2020 “Про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Китайської Народної Республіки, які в’їжджають в Україну з туристичною метою”.

Безвізовий режим буде діяти для китайців пів року: з 1 серпня 2020 року до 31 січня 2021 року.

“З метою розвитку дружніх відносин між Україною та Китайською Народною Республікою, активізації двостороннього співробітництва у сфері туризму постановляю:

  1. Запровадити на період з 1 серпня 2020 року до 31 січня 2021 року безвізовий режим в’їзду в Україну та транзитного проїзду через територію України для громадян Китайської Народної Республіки, які в’їжджають в Україну з туристичною метою, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 30 днів протягом 180 днів.

  2. Кабінету міністрів України вжити заходів, що випливають із цього указу.

  3. Цей указ набирає чинності з дня його опублікування”.

У червні Зеленський заявив, що поставить завдання Міністерству закордонних справ розглянути можливість лібералізації візового режиму для іноземців, які відвідують з туристичною метою.

Нагадаємо, майже 60% українців вважають, що некомпетентність української влади може стати причиною осінньої економічної кризи.

Якби президентські вибори в Україні відбулися найближчим часом, то за чинного президента Володимира Зеленського проголосували б 30% українців, його конкурентом у другому турі міг би стати нардеп “Опозиційної платформи – За життя” Юрій Бойко або ж експрезидент Петро Порошенко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE