Politerno > Україна і світ > У Міноборони відповіли на погрози Росії збільшити постачання зброї в ОРДЛО

У Міноборони відповіли на погрози Росії збільшити постачання зброї в ОРДЛО

  • 3 Серпня, 2020
  • 752 Переглядів
  • 0

30 липня стало відомо, що у Сенат США внесли законопроект, який передбачає щорічне виділення $300 млн в якості військової допомоги Україні.

Після цього в Росії пригрозили поставками зброї на Донбас, якщо США дадуть гроші Україні.

У свою чергу в Міністерстві оборони України заявили, що якщо Росія хоче збільшити постачання зброї, це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави.

“В Росії лунають політичні заяви стосовно постачання зброї на Донбас у разі отримання Україною військової допомоги від США. Однак РФ вже сьомий рік поспіль веде війну проти України.

Кількість озброєння і військової техніки на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей відома: танків — 480 одиниць; бойових броньованих машин — більше 900 одиниць; гармат і гаубиць — близько 450 одиниць; мінометів — близько 300 одиниць; реактивних систем залпового вогню — близько 210; засобів протиповітряної оборони — близько 700; протитанкових засобів — близько 450.

Усю цю зброю Росія застосовує у воєнних діях проти України. Російське озброєння було завезено в Україну через непідконтрольну ділянку кордону нашої держави”, – заявили в Міноборони.

У міністерстві нагадали, що від початку агресії зазначене озброєння та бойова техніка використовуються не лише проти військовослужбовців ЗС України та інших військових формувань, а й проти мирного населення Донбасу.

Тому, зазначили у відомстві, якщо Росія хоче збільшити постачання зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави.

За їхніми словами, Україна отримує технічну допомогу від держав-партнерів згідно з міжнародними договорами.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE