Politerno > Україна і світ > Рішення КС ставить під загрозу призначення нового директора, Ситник залишається керівником – НАБУ

Рішення КС ставить під загрозу призначення нового директора, Ситник залишається керівником – НАБУ

  • 31 Серпня, 2020
  • 742 Переглядів
  • 0

Рішення Конституційного суду щодо директора НАБУ Артема Ситник не припиняє повноважень директора відомства чи будь-якої іншої особи, яку призначає глава держави, не означає автоматичного її звільнення і ставить під загрозу можливість призначення нового очільника.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

“Наявність такого рішення КС ставить під загрозу можливість призначення нового директора Національного бюро. Щоб усунути цей ризик, потрібно врегулювати питання у законодавчому полі, з обов’язковим збереженням гарантій незалежності інституції, ключовим елементом якої є особлива процедура призначення та зняття директора з посади. Національне бюро готове долучитися до приведення законодавства у відповідність Основному закону”, – йдеться у повідомленні.

У НАБУ наголосили, що факт визнання неконституційним указу президента про призначення на посаду не припиняє повноважень директора НАБУ чи будь-якої іншої особи, яку призначає глава держави, і не означає автоматичного її звільнення. Поки Рада не ухвалить відповідних змін до законодавства, Ситник має за законом виконувати свої повноваження на посаді глави НАБУ.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України.

Представник президента України в КС Федір Веніславський в коментарі “Інтерфакс-Україна” назвав таке рішення КС очікуваним і заявив, що повноваження Ситника припинені, а президент Зеленський може видати указ про його звільнення.

Конституційний суд дійшов висновку, що п’ятий президент України Петро Порошенко перевищив свої повноваження, призначаючи Артема Ситника на посаду директора Національного антикорупційного бюро, яке належить до органів виконавчої влади.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE