Politerno > Україна і світ > 31 жовтня – День Реформації

31 жовтня – День Реформації

  • 31 Жовтня, 2020
  • 1069 Переглядів
  • 0

Початком Реформації, яка змінила Європу та світ, вважають 31 жовтня 1517 року, коли священик Мартін Лютер розіслав знайомим для обговорення свої «95 тез» , в яких він виступив проти фарисейства та відступу від Євангельських істин керівництва католицької церкви.

За іншою версією – прибив їх до дверей місцевої церкви у містечку Віттенберг. Тобто це відбулося більше пів тисячоліття тому. З цієї події почалося відновлення не лише церкви, але і всього середньовічного суспільства.

Відповідно до Макса Вебера, Реформація  не лише була наріжним каменем протестантизму, та задала парадигму сучасного християнства, але й зіграла ключову роль у відході від феодалізму та зародженні капіталізму. Реформація – це реформування, перш за все, свого відношення до Бога, до життя, до своєї країни, до свого народу. Це нові підходи до освіти, науки, до організації суспільства та побудови держави.

Приклад Реформації, яка відкрила перед Європою шлях до оновлення і розвитку, свідчить: позитивні зміни можуть відбуватися швидко і всеосяжно. Перше, що необхідно – це особисте бажання змінюватися та вдосконалюватися. Для Реформації потрібна воля, відповідальність, працелюбність, компетенція і сміливість.

Чи довго чекати Україні своєї Реформації? В тому то й справа, що Реформацію не чекають, а створюють. Створюють ті люди, які розуміючи, що все залежить особисто від тебе, починають змінювати себе і потім – своє оточення. Зміни себе і зміниться країна – це і є секрет Реформації, секрет побудови великих країн сучасного світу!

З Днем Реформації!

З повагою, Олександр Турчинов.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE