Politerno > Україна і світ > Уряд має відповісти за провал вакцинації, – віцеспікерка Кондратюк

Уряд має відповісти за провал вакцинації, – віцеспікерка Кондратюк

  • 14 Січня, 2021
  • 534 Переглядів
  • 0

Верховна рада повиннна розглянути питання щодо відповідальності уряду за безпрецедентний підрив нацбезпеки через провал вакцинації проти COVID-19.

Про це пише у фейсбуці заступниця голови ВР, депутатка “Батьківщини” Олена Кондратюк.

 

Вона звернула увагу, що щеплення громадян вже почали 45 країн світу. Масову вакцинацію розпочала навіть Албанія, населення якої менше, ніж населення Києва. Безкоштовно вакциною Pfizer роблять щеплення громадянам і в Молдові.

“На цьому тлі Україна, яка досі не почала вакцинацію і має нульові запаси вакцин проти COVID-19, видається повним лузером, як країна третього світу. Єдине, що змогли наші чиновники, – домовитися про закупівлю китайської вакцини, ефективність якої поки ще не доведена”, – вважає Кондратюк.

На думку політика, провал комунікації з цього питання викликає недовіру до вакцин, і буде складно вакцинувати перші 20 млн громадян, що входять до груп ризику.

“Я переконана, питання відповідальності наших чиновників за безпрецедентний підрив національної безпеки в частині протидії пандемічним викликам – має стати предметом детального розгляду і обговорення на перших засіданнях Верховної Ради в новому році”, – написала Кондратюк.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE