Politerno > Україна і світ > Зеленський запустив процес створення конгресу місцевих влад

Зеленський запустив процес створення конгресу місцевих влад

  • 4 Березня, 2021
  • 1015 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення конгресу місцевих і регіональних влад, який повинен сприяти ефективному завершенню децентралізації.

Про це повідомляє Офіс президента України.

 

Конгрес буде консультативним органом. Його основні завдання – завершення реформи місцевого самоврядування, налагодження механізму взаємодії державних органів та моніторинг процесів, що відбуваються на державному та місцевому рівнях. Конгрес буде брати участь у виробленні державної регіональної політики.

Конгрес буде складатися з голови, президії, палати регіонів і палати місцевих влад. Головою конгресу є президент Украни. До складу органу також увійдуть керівники Верховної ради і Кабінету міністрів, керівництво Офісу президента, секретар РНБО, міністри, представники обласних і районних держадміністрацій та органів місцевого самоврядування, члени делегації України в конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи і т. д.

Збиратися конгрес буде за необхідності, але не рідше одного разу на рік. Рішення приймаються більшістю голосів присутніх на засіданні.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE