Politerno > Україна і світ > Кремль хоче створити “армію” зі школярів і розширити аналог “піонерії”

Кремль хоче створити “армію” зі школярів і розширити аналог “піонерії”

  • 18 Березня, 2021
  • 725 Переглядів
  • 0

Туга за Радянським союзом і фіксація на патріотичний порядок у вищого керівництва Росії обіцяють зміни в житті мільйонів російських дітей. В уряді РФ задумали різко збільшити чисельність «Юнарміі». До 2030 року учасниками «Юнарміі» повинні стати 3,25 мільйона дітей.

Це випливає з проекту плану досягнення національних цілей розвитку, який на початку березня уряд вніс до адміністрації президента.

За задумом влади, «юнармійцями» повинні стати 19% від поточної чисельності дітей шкільного віку (16,8 млн чоловік).

За 10 років чисельність руху, де, згідно з офіційним сайтом, освоюються ази початкової військової підготовки, а також розвиваються «лідерські навички» і «технічні компетенції», має зрости в 4,2 рази. Зараз юнармійців є 775 тисяч осіб.

Майже у 6 разів, згідно з планом, повинна збільшитися чисельність загальноросійської суспільно-державної організації «Російський рух школярів». У складі аналога «піонерії» до 2030 року влада хоче бачити 5,5 мільйонів дітей проти 900 тисяч зараз.

Радикальне розширення «Юнарміі» та інших дитячих патріотичних організацій включено в проект по «вихованню гармонійно розвиненої і соціально відповідальної особистості на основі духовно-моральних цінностей народів Російської Федерації, історичних і національно-культурних традицій», сказано в проекті плану.

В цілому на ці напрямки бюджет витратить 36,7 млрд рублів в найближчі три роки.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE