Politerno > Україна і світ > Україна вперше взяла участь у переговорах східного флангу НАТО

Україна вперше взяла участь у переговорах східного флангу НАТО

  • 23 Квітня, 2021
  • 627 Переглядів
  • 0

Україна вперше бере участь у переговорах Східного флангу НАТО – трикутника Румунії, Польщі та Туреччини, формат якого було засновано ще у 2012 році.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

“Бухарест, Варшава та Анкара заснували цей тристоронній формат у 2012 році на саміті Альянсу у Чикаго. Сьогодні вони вперше запросили гостей – Україну та Грузію – взяти участь у їхній зустрічі. І це не просто запрошення. Це політичний сигнал і конкретна дія з підтримки України у важкий момент”, – заначив Кулеба.

Міністр наголосив, що Україна є ключовим партнером НАТО у регіоні Чорного моря разом з Грузією, і складає невід’ємну частину формули його безпеки та процвітання.

Він проведе зустріч з колегами з 4-х країн – Давідом Залкаліані, Богданом Ауреску, Збігнєвом Рау та Мевлютом Чавушоглу. За словами Кулеби, всі чотири міністри є його друзями на тлі безпекових загроз, які створює агресивна поведінка Росії та її зростаюча мілітаризація Криму, Чорного та Азовського морів.

“Йтиметься і про посилення присутності та готовності НАТО до зміцнення безпеки та стабільності в регіоні, і про євроатлантичні переспективи України та Грузії, і про ініційований Україною формат Кримської платформи”, – повідомив Кулеба.

Також в двосторонньому форматі український міністр зустрінеться з колегами щодо питань політики та торгівлі у відносинах між країнами.

“Російські хвилі накочуються, а ми продовжуємо робити свою роботу, щоб вони відступали”, – додав Кулеба.

Нагадаємо, міністр оборони РФ Сергій Шойгу доручив з 23 квітня почати відведення військ, які скупчилися біля кордонів з Україною і в окупованому Криму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE