Politerno > Україна і світ > Данілов звинуватив Францію у втраті Грузією територій і те саме приписує їй за ОРДЛО

Данілов звинуватив Францію у втраті Грузією територій і те саме приписує їй за ОРДЛО

  • 6 Липня, 2021
  • 712 Переглядів
  • 0

Секретар РНБО Олексій Данілов пояснив свої слова щодо того, що Німеччина і Франція несуть відповідальність за агресію Росії проти України і Грузії – як мінімум моральну.

Про це він заявив в інтерв’ю Forbes.ua.

 

“Наші міжнародні партнери закидають нам, що в нас не долається корупція. В інших країнах теж є корупція. Французи, наприклад, у 2008 році займалися перемовинами між Грузією і Росією, і в результаті грузини втратили частину території, а французи отримали замовлення на “Містралі” від Росії. Не знаю, чи отримали вони щось за частину Донецької і Луганської областей і Крим, але моральна відповідальність є”, – зазначив Данілов.

Я не є дипломатом, і мені ніхто не забороняє називати речі своїми іменами. Росія напала на Грузію та Україну після того, як ці країни в 2008 році в Бухаресті заблокували нам план дій щодо членства в НАТО. Коли в Києві зустрічаємося в закритому режимі з німецькими та французькими представниками, я їм про це кажу. Останнім часом Німеччина змінила свій тон. Україна зараз повертає свою субʼєктність, з нами починають спілкуватися, нас починають сприймати окремо від Росії”, – додав він.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE