Politerno > Україна і світ > Чауса викрали з Молдови, щоб зібрати компромат на Порошенка і Бурбу – ЗМІ

Чауса викрали з Молдови, щоб зібрати компромат на Порошенка і Бурбу – ЗМІ

  • 2 Серпня, 2021
  • 498 Переглядів
  • 0
Чаус і Зеленський

Екссуддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса вивезли з Молдови і утримували на військових базах, щоб зібрати компромат на експрезидента Петра Порошенка і колишнього головного розвідника Василя Бурбу.

Про це йдеться у статті “Української правди” Викрадення судді Чауса. Між Порошенком і Зеленським.

“Чотири співрозмовника УП у правоохоронних органах та серед оточення Зеленського кажуть, що Чауса вивезли з Молдови для того, щоб зібрати компромат на Бурбу і Порошенка. Співрозмовник УП у владних колах ще у травні цього року говорив, що оточення Зеленського не розуміє серйозність історії з викраденням Чауса. І що її будуть розкручувати, використовуючи проти президента”, – йдеться у матеріалі.

В Офісі президента вважають, що за попередників у спецслужбах існувала група, яка займалась викраденням і прослуховуванням людей. І що нібито саме вона вивозила Чауса з України в 2016 році.

Керівником цієї групи в ОП вважають колишнього головного розвідника Василя Бурбу, якого Банкова майже проголосила своїм публічним ворогом у 2020 році після так званого “вагнергейту”.

За даними джерел УП у правоохоронних органах, в Україні Чауса тримали на військових базах у Києві.

Адвокат екссудді навіть вказував на конкретний об’єкт Держприкордонслужби.

Прикордонники заперечували, що тримають Чауса в себе. Але співрозмовник УП каже, що такий факт дійсно був, але екссуддю тримали на іншій базі ДПСУ –  в Оболонському районі Києва, недалеко від Пущі-Водиці.  

Нагадаємо, адвокат екссудді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса Ростислав Кравець 1 серпня заявив, що знайшов свого підзахисного – він у безпеці і отримує медичну допомогу.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE