Politerno > Україна і світ > Аваков через старе відео радить ОП гнати з посад Арестовича – той відповів, що ексміністр почав політичний сезон

Аваков через старе відео радить ОП гнати з посад Арестовича – той відповів, що ексміністр почав політичний сезон

  • 14 Вересня, 2021
  • 763 Переглядів
  • 0

Ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував старе відео чинного радника голови Офісу президента Олексія Арестовича, де той назвав АТО “курортом”. Він закликав керівництво країни “послати цього персонажа куди подалі”. 

Про цеАваков написав у Facebook.

 

“Мій товариш, військовий, матюкаючись, надіслав мені цей рідкісної гидоти ролик Арестовича. Якогось радника, члена, спікера і так далі…

Я рідко, особливо останнім часом, даю поради тим хто їх не потребує, але .. в цьому випадку хочу порадити:

Шановний офіс президента, навіть якщо ніхто з вас не віруючий – зберіть пальці в знамення – перехрестіть касатіка – потім себе – і пошліть цього персонажа… подалі. Не підставляйте країну і президента!”

Відео, яке опублікував Аваков датоване ще 2017 роком. Невідомо, чому колишній міністр тільки зараз його запостив.  У своєму дописі він також не зазначив, що словам Арестовича про АТО як “курорт” вже 4 роки. 

Згадав Аваков і нещодавні слова радника Єрмака про перейменування України в “Русь-Україну”. На його думку, такі висловлювання кидають тінь на керівництво країни та підставляють президента. Особисто до Зеленського із закликом зняти Арестовича з посад екскерівник МВС не звернувся. 

Колишній міністр назвав Арестовича “самозакоханим пустоцвітом” та “мерзотником”, який “зі смішком говорить поміж іншим про загибель на війні наших солдат”. 

Аваков впевнений, що реакція керівництва країни після перегляду відео не змусить себе довго чекати. 

Пізніше відреагував на відео Арестовича чинний заступник голови Національної поліції Олексій Фацевич. 

Своєю чергою Олексій Арестович у Facebook заявив, що колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков почав політичний сезон, опублікувавши старе відео його слів про АТО. 

“Арсен Борисович почав політичний сезон. Судячи з старту, починається йому важко. Інакше пояснити, чому потрібно було рвати з відео чотирирічної давності окрему фразу і кидатися з нею в політичну атаку?… Невже у колишнього міністра внутрішніх справ немає більш актуальних тем для старту?… А можливо, цей мудрий чоловік, прекрасно розбирається в воїнах АТО, Андрій Антоненко (фігурант справи вбивства журналіста Павла Шеремета – ред.) не дасть збрехати, сьогодні просто не розібрався?”, – зазначив Арестович.

Він пояснив, що його слова начебто вирвали з контексту. Він же говорив про “розкачування емоційної ситуації” за рахунок меседжів “наші хлопці гинуть дарма” тощо. Він нагадав, що не був у 2017 році посадовою особою та на правах людини, яка багато часу проводила в АТО, “висловився досить емоційно”. 

Радник Єрмака стверджує, що сьогодні вже не говорив би таким чином, але тоді він начебто тільки повернувся із чергової поїздки в АТО та був розлючений тим, що українців постійно намагаються змусити плакати. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE