Politerno > Україна і світ > Наближені до Мельника чиновники не склали іспит до БЕБ на володіння українською мовою

Наближені до Мельника чиновники не склали іспит до БЕБ на володіння українською мовою

  • 17 Вересня, 2021
  • 810 Переглядів
  • 0

Двоє наближених до новопризначеного глави БЕБ Вадима Мельника чиновників не змогли скласти з першого разу іспит до цього відомства на володіння українською мовою.

Про це йдеться в статті Цензор.НЕТ.

16 серпня, ще до оголошення переможця конкурсу на голову БЕБ, іспит з української мови пішов складати один з головних наближених до Вадима Мельника – Володимир Ткаченко. Тоді він отримав результат тільки 59%. З таким балом він би не зміг претендувати на посаду держслужбовця.

Але вже 7 вересня Ткаченко пересклав іспит і отримав результат 78%. Після чого отримав сертифікат. Але з номером першого складання іспиту.

Також варто звернути увагу, що при першому тестуванні ще один наближений до Мельника – Віталій Бесп’ятчук (в.о. заступника начальника ГУ ДФС в Києві) отримав дуже низькі 46%. 

“З такими показниками Віталій Бесп’ятчук не зможе претендувати на посаду в БЕБ, а іспит зможе перескласти тільки через 4 місяці. Якщо звичайно, ми через кілька тижнів не побачимо позитивний перегляд скарги. Історії цих двох осіб змушують апелювати до громадської ради БЕБ, щоб вона ретельно поставилася до цих кейсів і перевірила в разі появи згаданих чоловіків на порозі БЕБ, наскільки чесно вони туди потрапили”, – резюмує автор статті. 

Нагадаємо, новопризначений голова Бюро економічної безпеки Вадим Мельник купив квартиру в елітному житловому комплексі у курортному районі Одеси вдвічі дешевше за ринкову вартість.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE