Politerno > Україна і світ > У “жовтій” зоні школи з рівнем вакцинації нижче 80% перейдуть в онлайн, а початкова школа і дитсадки продовжать працювати, – Шкарлет

У “жовтій” зоні школи з рівнем вакцинації нижче 80% перейдуть в онлайн, а початкова школа і дитсадки продовжать працювати, – Шкарлет

  • 22 Вересня, 2021
  • 1563 Переглядів
  • 0

Дистанційна освіта є і буде, а дитсадки і молодші класи зможуть продовжувати вчитися в офлайн-режимі.

Про це в Telegram написав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Він нагадав, що з 23 вересня Україна переходить у “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У зв’язку з цим Уряд оновив карантинні умови, зокрема щодо роботи закладів освіти.

При “жовтому” рівні відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з обов’язкових документів. Їх перелік опублікований тут.

“Якщо в закладі освіти менш ніж 80% працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має продовжуватися (!) з використанням технологій дистанційного навчання. Підкреслюю, освітній процес триватиме в дистанційному форматі”, – написав він.

Шкарлет також підкреслив, що вихованці дитячих садів, учні початкової школи та спеціальних навчальних закладів вимагають безпосереднього контакту з педагогічними працівниками. Тривала “дистанційка” для малюків може привести до не поновлюваних втрат в навчанні.

“Тому за моєю ініціативою та за підтримки Уряду сьогодні були внесені відповідні зміни до постанови КМУ:

– умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів ЗСО. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм;

– такий “виняток” діятиме під час “жовтого” та “червоного” рівнів епіднебезпеки”, – зазначив Шкарлет.

“Водночас укотре звертаюся до голів ОДА, директорів обласних департаментів освіти, керівників усіх закладів освіти та кожного освітянина окремо. Прошу свідомо поставитися до необхідності вакцинації, адже сьогодні COVID-19 стає “пандемією невакцинованих””.

Запроваджені Урядом обмежувальні заходи – це кроки до стримування темпів поширення вірусу, до мінімізації ризиків захворюваності серед населення, до збереження економічної стабільності в державі. Але без нас із вами ці кроки не спрацюють. На сьогодні Україна повністю забезпечена вакциною, організована зручна та доступна інфраструктура роботи пунктів щеплення. А тому залишилося лише кожному з нас зробити свій вибір на користь здоров’я та безпеки оточення”, – додав міністр освіти.

Нагадаємо, під час засідання уряду 28 липня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що навчальні заклади України зможуть продовжити роботу навіть у випадку потрапляння регіону у «червону» зону карантину за умови, якщо 80% працівників будуть вакциновані проти коронавірусу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE