Politerno > Україна і світ > Олена Зеленська відкрила китайський “комуністичний” кінофестиваль

Олена Зеленська відкрила китайський “комуністичний” кінофестиваль

  • 23 Вересня, 2021
  • 707 Переглядів
  • 0

Дружина президента Олена Зеленська взяла участь у відкритті 11-го Пекінського міжнародного кінофестивалю, присвяченому 100-річчю заснування Комуністичної партії Китаю.

Про це повідомляє китайській урядовий інформаційний інтернет-центр China.org і сайт фестивалю.

Співорганізатором події виступив Народний муніципалітет Пекіна. Церемонія відкриття відбулась у вівторок. Почесними гостями на ній були міністр культури та спорту Греції Ліна Мендоні та перша леді України Олена Зеленська. Вони виступили на церемонії з промовами через відеозв’язок.

“Я вірю, що індустрія кіно і телебачення відкриє нову главу в китайсько-українській співпраці… Пекінський міжнародний кінофестиваль стане не лише чудовим прикладом всебічного обміну ідеями між кінематографістами й іншими секторами двох країн, а й важливою платформою для культурної співпраці між Китаєм і Україною”, – зазначила Зеленська.

Нагадаємо, влітку президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном, під час якої сторони домовилися укласти угоду про безвіз між країнами.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія та його заступник Олександр Корнієнко записали відеопривітання з нагоди 100-річчя Комуністичної партії Китаю.

За словами глави фракції СН Давида Арахамії, партія “Слуга народу” має намір переймати досвід Комуністичної партії Китаю в управлінні економікою і побудові держави.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE