Politerno > Україна і світ > Екстоп-менеджера компанії Коломойського поновили на посаді голови Держрезерву

Екстоп-менеджера компанії Коломойського поновили на посаді голови Держрезерву

  • 19 Жовтня, 2021
  • 644 Переглядів
  • 0
Погорілий

Звільненого торік голову Державного агентства резерву Ярослава Погорілого поновлено на посаді з 16 травня 2020 року.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів.

Згідно постанови, на посаді його поновили на виконання рішення Шостого апеляційного суду. У рішенні йдеться про те, що відповідачами у справі не було обґрунтовано, які саме дії Погорілого стали підставою для його звільнення з займаної посади.

Єдиною підставою у суді вбачають зміну прем’єр-міністра та Міністра економіки, що “вказує та свідчить про відсутність застосування індивідуального підходу та оцінки саме поведінки позивача для застосування такого наслідку як звільнення з займаної посади”.

Таким чином суд скасував рішення попередньої інстанції (Окружного адмінсуду м. Києва). Протягом 30 днів відповідачі можуть погади касацію до Верховного суду.

Погорілого звільнили 13 травня 2020 року за пропозицією ексміністра економіки Ігоря Петрашка.

Погорілий – колишній директор зі стратегічного розвитку “Полтавської газонафтової компанії”, яка належить британській JKX Oil & Gas. Найбільшими акціонером JKX є Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова з пакетом 27,54% акцій, 19,97% акцій належать екс-нардепу Віталію Хомутинніку. ПГНК розробляє 6 родовищ в Полтавській області загальною площею 413,5 кв. км.

Нагадаємо, 25 вересня 2019 року Кабмін звільнив керівника Державного агентства резерву Вадима Мосійчука і його заступника Дмитра Булатова.

Перед цим, 30 березня, прокуратура Києва вручила чинному тоді голові Державного агентства резерву України Вадиму Мосійчуку обвинувальний акт у справі про переміщення зерна у 2017 році з ДО “Хлібна база №85”, що під Харковом, на ДП “Златодар” (м. Золотоноша Черкаської обл).

У червні минулого року на Тернопільщині зі складів Держрезерву вкрали зерна на суму 800 мільйонів гривень, яке передбачалося для форс-мажорних ситуацій в країні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE