Politerno > Україна і світ > Громадська Рада НАБУ звинуватила Зеленського у брехні щодо конкурсу на голову САП

Громадська Рада НАБУ звинуватила Зеленського у брехні щодо конкурсу на голову САП

  • 30 Листопада, 2021
  • 703 Переглядів
  • 0

Громадська Рада контролю НАБУ звинуватила президента Зеленського у брехні стосовно конкурсу на голову САП, яку Офіс Зеленського свідомо саботує вже рік.

Зокрема про це повідомляє Рада громадського контролю НАБУ.

“Володимир Зеленський знову маніпулює щодо ситуації зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою

26 листопада на пресконференції журналіст нагадав президенту про черговий зрив засідання комісії по обранню голови САП та попросив прокоментувати тиск Офісу президента на вибори голови антикорупційної прокуратури.

Відповідь Зеленського:

“Щодо САПу… обрання голови… я знаю, що до мене звертались наші західні партнери, я маю на увазі, що посли, вони бачать, що ми просуваємося вперед. Я дуже хочу, правда, дуже хочу, щоб ми до кінця року змогли обрати керівника САП, я повністю це підтримую, я знаю там є фіналіст. Який тиск з боку Офісу..? Я не зовсім розумію.Мені сказали, що не було кворуму, хтось там захворів, я не знаю.”

Журналіст прямим текстом сказав Зеленському, що “захворіли” знову люди Татарова у комісії.

“Я не знаю цього, хто там люди Татарова, там немає людей Офісу”, – повторює президент.

Наш коментар на відповідь Зеленського.

Пане президенте – не йдеться про реформу Спеціалізованої Антикорупційної Прокуратури. Мова йде виключно про конкурс на посаду голови САП, який вже майже півроку зриває комісія з делегатами від монобільшості.

Про людей, які саботують призначення голови САП на конкурсі, ми писали у попередніх дописах

9 жовтня 2021 року через відсутність трьох членів – Олени Бусол, Євгена Соболя та Андрія Гуджала – було зірвано кворум комісії.

Наступного разу комісія засідала 25 листопада. В черговий раз ті самі члени комісії – Соболь, Гуджал та Бусол – зірвали конкурс з обрання голови САП, не з’явившись на засідання.🤷

Про те, як члени комісії пов’язані з Офісом президента, а саме з Олегом Татаровим, ми писали в попередньому дописі. (https://www.facebook.com/kontrolNABU/posts/1975627632612769).

Тобто партія влади та президент несуть відповідальність за зрив виборів голови САП. Годі вже обманювати народ України, пане президенте!”, – зазначено у заяві Ради.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE