Politerno > Україна і світ >  2 млрд фунтів на спільні проєкти і стримування РФ: Зеленський та Джонсон розповіли про переговори

 2 млрд фунтів на спільні проєкти і стримування РФ: Зеленський та Джонсон розповіли про переговори

  • 1 Лютого, 2022
  • 535 Переглядів
  • 0
Зеленський і Джонсон

Розпочалася зустріч президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який перебуває в нашій країні з робочим візитом.

Про це повідомив Офіс президента.

Також під головуванням Зеленського та Джонсона відбудуться українсько-британські переговори.

Після завершення перемовин вони проведуть зустріч з представниками засобів масової інформації.

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на зустрічі в Києві.

За підсумками зустрічі Зеленський заявив, що сторони обговорили подальші кроки щодо стримування російської агресії, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ми обговорили комплекс кроків щодо стримування Російської Федерації. Тут моя думка відома: слово “стримування” доводить її логічність. Будь-які заходи дієві до, а не після. Профілактика краще реанімації. Це доводить і нещодавнє рішення британського уряду про розробку закону, який посилить і розширить санкції за агресію проти України”, – наголосив Зеленський. 

Також глава держави повідомив, що Велика Британія виділить ще майже 2 млрд фунтів стерлінгів на британсько-українські інфраструктурні та енергетичні проєкти.

“Крім коштів для Військово-Морського Флоту України, Велика Британія виділяє ще майже 2 млрд фунтів стерлінгів на реалізацію спільних з Україною конкретних взаємовигідних проєктів в інших сферах, зокрема інфраструктури та енергетики”, – сказав Зеленський.

У свою чергу прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зазначив: “Сьогодні я оголосив про додаткові 88 млн фунтів британського фінансування на підтримку системи належного управління та енергетичної незалежності України”.

Джонсон заявляє, що вторгнення РФ в Україну може стати політичною, гуманітарною та військовою катастрофою, причому не лише для РФ, а й для всього світу.

“Подальше вторгнення Росії в Україну було б політичною та гуманітарною катастрофою, а також військовою катастрофою. Мені здається, що це було б військовою катастрофою як для Росії, так і для світу. І потенційне вторгнення було би поразкою для президента Путіна”, – наголосив Джонсон.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запустив процес підготовки законопроєкту про скасування обов’язкового призову через 2 роки з поступовим переходом на контрактну основу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE