Politerno > Україна і світ > Мер Херсона Колихаєв домовився із окупантами про життєдіяльність міста

Мер Херсона Колихаєв домовився із окупантами про життєдіяльність міста

  • 2 Березня, 2022
  • 1173 Переглядів
  • 0

Міський голова Херсона домовився із “озброєними представниками” про те, як буде функціонувати місто в умовах окупації. Хоча мер заперечує, що це були перемовини із російськими окупантами. 

Про це мер Херсона Ігор Колихаєв заявив у Facebook.

“То не були переговори чи щось таке, про що вже поповзли чутки. Зі мною ніхто ні про що не домовлявся. Проте справді озброєні відвідувачі у міськвиконкомі сьогодні були. Ми з командою – мирні люди, ми не мали зброї чи агресії з нашого боку. Ми показали, що працюємо на забезпечення міста та намагаємось ліквідувати наслідки вторгнення”, – зазначив Колихаєв.

 Колихаєв жодного разу не вказав, із ким саме він домовлявся та не згадав Росію у своєму дописі. Водночас, він додав, що наразі у місті немає українських військових. 

Із “озброєними представниками” він домовився, що у Херсоні зберігається комендантська година, з 20:00 до 06:00. У місто можна буде в’їхати лише вдень. Зробити це зможуть лише автомобілі із продовольством, медикаментами та тим, що потрібно для функціонування міста. 

У Херсоні також знову запрацює комунальний транспорт. Ним на роботу зможуть діставатись працівники хлібозаводів, магазинів, аптек та інших підприємств критичної інфраструктури. 

Пішоходам дозволяється ходити або по одному або по двоє. Колихаєв також наголосив, що “військових не провокувати, а при першій вимозі варто зупинятись та не конфліктувати”. 

Автомобілі мають їздити в місті з мінімальною швидкістю та бути готові у будь-який момент показати вміст того, що везуть.

Разом з тим, Колихаєв зазначив, що прапор в місті український, і щоб він залишався таким же всі вимоги доведеться виконувати. 

За кілька годин до цього мер Херсона Ігор Колихаєв просив журналістів допомогти запобігти гуманітарній катастрофі у місті.

Нагадаємо. російські окупанти завдали ракетного удару по Києву, цілями якого були або Міноборони, або Командування сухопутних військ. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE