Politerno > Україна і світ > Грозєв розповів, що найбільше розлютило Путіна і яка найслабша сторона РФ

Грозєв розповів, що найбільше розлютило Путіна і яка найслабша сторона РФ

  • 9 Березня, 2022
  • 4136 Переглядів
  • 0

Президент “ереф” Володимир Путін був розлючений, дізнавшись, що Вінницький аеропорт обстріляли найціннішими ракетами, яких у Росії не більше тисячі.

Про це повідомили джерела журналіста-розслідувача Bellingcat Христо Грозєва, якого цитує “Укрінформ“, в ефірі телемарафону.

“Після того, як було поінформовано, що 8 ракет, дуже дорогих ракет, з тих, яких уже небагато в запасах Росії, було вистрілено по Вінниці, Путін був розлючений, тому що йому перед цим доповідали, що ці ракети найцінніші й узагалі їх там не більше тисячі”, – зазначив розслідувач.

Грозєв зазначив, що імовірно Путіну не доносять повної картини про російське вторгнення, зокрема той факт, що  практично 100% населення негативно ставляться до російських окупантів. За словами Грозєва, люди по вертикалі бояться Путіну таке доповідати.

Він сказав, що російська пропаганда зараз дуже ефективно працює на внутрішню аудиторію Росії, однак у Європі вже немає жодної нормальної людини, яка  яка могла б повірити цим фейкам. Грозєв зазначив, що  це основна зміна  порівняно з тим, що було у 2014-2015 роках, коли Росія змогла вплинути на частину західної громадської думки.

Найслабшою стороною російської армії Христо Грозєв із Bellingcat вважає логістику.

“Абсолютно згодний, що ресурси, які були перенесені на українську територію, не людські, а інвентарні – це включає бензин, ракети, амуніцію – були призначені для війни, яка б тривала 7-8 днів. Зараз є дуже реальна дірка у постачанні”, – підкреслив журналіст.

“Найслабша сторона російської армії – це логістика, це всі знали, і зараз це бачимо наочно”.

“Я очікую, що все-таки будуть завтра або післязавтра нові спроби наявними засобами, менш далекобійними ракетами, які на 120-130 км можуть стріляти, спроба повторити по Сумах, Харкову, це видно з пересування військових частин. Але я очікую, що тут несподіванка буде”.

Грозєв підкреслив, що ці “дірки” ставатимуть дедалі більшими, оскільки довезти цистерни до місць дислокації російських військ, які дуже розкидані по Україні, практично неможливо.

Водночас він не виключив найближчими днями нових атак Росії на українські міста ракетами, але росіяни можуть отримати там “несподіванку”.

Нагадаємо, Україна та Росія погодили припинення вогню з 9:00 до 21:00 для евакуації населення шістьма гуманітарними коридорами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE