Politerno > Україна і світ > Ворог несе значні втрати і змушений оборонятись, на Сумщині люди полонили 29 окупантів

Ворог несе значні втрати і змушений оборонятись, на Сумщині люди полонили 29 окупантів

  • 11 Березня, 2022
  • 1202 Переглядів
  • 0

Станом на 16-ту добу війни окупаційні війська РФ понесли значні втрати, тому змушені перейти до оборони та намагаються здійснити всебічне забезпечення.

Про це свідчить оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 12:00 11 березня.

“Внаслідок активних, злагоджених дій підрозділів Збройних Сил України та інших складових сил оборони, противнику були нанесені значні втрати, що змусило його відступити з раніше захоплених населених пунктів Київської області”, – йдетьяс у повідомленні.

Також противника зупинили в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах – ворог зазнав втрат і наразі намагається закріпитись, але змушений робити це на невигідних рубежах.

На Донецькому напрямку в ході жорстких бойових дій захисники України дали відсіч ворогу, темп наступу загарбників сповільнений.

Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля довкола Києва та Маріуполя, а також просуватися в напрямках Кривого Рогу, Кременчука, Нікополя і Запоріжжя.

Не маючи можливості досягнути успіху, ворог продовжує наносити ракетно-бомбові удари по містах, що знаходяться в глибині території України – Дніпру, Луцьку та Івано-Франківську.

Також противник продовжує формувати резерви для перекидання їх до районів ведення бойових дій на території України.

Відзначається нарощування ворожої системи протиповітряної оборони на Донецькому та Таврійському напрямках.

На Волині зберігається загроза здійснення диверсій на об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

На Поліському напрямку окупанти не проводить активних наступальних дій, бо намагаються відновити боєздатність підрозділів.

На Сіверському напрямку активні наступальних дії з боку противника не проводяться. На окремих ділянках ворог здійснив вогневі нальоти і провів розвідку позицій підрозділів ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник утримує в оточенні Суми, частково здійснює блокування Харкова з півночі і проводить перегрупування військ.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти не полишають спроб захопити Маріуполь та Сєвєродонецьк, але успіху не мають. Плани ворога встановити контроль над Миколаєвом, просунутись у напрямках на Запоріжжя та Кривий Ріг не реалізовані.

Через значні втрати загарбники змушені перейти до оборони та намагаються здійснити всебічне забезпечення.

Як повідомила пресслужба Національної поліції, жителі села на Сумщині повідомили в поліцію про 29 російських окупантів, які вештались полями, і правоохоронці спільно з теробороню їх затримали.

“Завдяки небайдужим жителям Роменщини поблизу одного із сіл, в полі була помічена група підозрілих осіб у військовій формі.

Поліцейські разом з представниками територіальної оборони одразу відреагували на звернення та затримали 29 військовослужбовців Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні.

Полонені твердять, що вони рухалися в напрямку кордону по своїх мапах.

Окупантів передали до правоохоронних органів, де будуть з’ясовані обставини всіх злочинів, які вони скоїли суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, близький до Путіна колишній канцлер ФРН Герхард Шредер у четвер провів першу зустріч з Владіміром Путіним у спробі зупинити війну в Україні – за даними ЗМІ, про посередництво Шредера просила українська сторона.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE