Politerno > Україна і світ > Боротьба проти загарбників: короткий огляд міжнародного та економічного фронтів

Боротьба проти загарбників: короткий огляд міжнародного та економічного фронтів

  • 13 Березня, 2022
  • 847 Переглядів
  • 0
Україна - війна

Французький інститут громадської думки провів масштабне опитування про війну в Україні серед громадян Франції, Німеччини, Італії та Польщі. 71% респондентів висловилися за вступ України до ЄС. Це безпрецедентна підтримка, що підтверджує, що українці є членами великої європейської сім’ї.

 

Економічна ізоляція РФ:

  • Російська економіка продовжує падіння у прірву. Центральний Банк Росії вирішив не відновлювати торги на Московській біржі до 18 березня. У Росії побоюються, що курс рубля на біржі ще раз впаде, ще більше посиливши економічну кризу.

  • За даними Bloomberg, ВВП Росії вже скоротився на 30 млрд доларів. Ще 5 млрд. доларів Росія втратила у вигляді військової техніки. Прогноз Bloomberg Economics передбачає падіння ВВП Росії за весь 2022 приблизно на 9%.

  • Банк Barclays тимчасово заблокував банківський рахунок футбольного клубу “Челсі” у зв’язку із санкціями проти власника клубу Романа Абрамовича.

Міжнародна ізоляція РФ:

  • Керівний комітет Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) заявив, що російські та білоруські спортсмени не братимуть участі у змаганнях та заходах FISU як мінімум до кінця 2022 року

  • Соціальна мережа для спортсменів Strava вирішила призупинити надання своїх послуг у РФ та Білорусі через війну, розв’язану проти України

Гуманітарна допомога:

  • Польща прихистила вже понад 1,6 мільйона українців. У Польщі набув чинності закон про підтримку громадян України, які змушені втекти за кордон від російської агресії. Документ надає можливість легального працевлаштування та доступу до безкоштовної медицини. Українські учні та студенти зможуть продовжити навчання у школах та університетах

  • Литва виділила 3,94 мільйона євро з державного бюджету для прийому українців та спростила процедуру працевлаштування.

  • Чеські громадські організації зібрали вже 1,7 млрд чеських крон на допомогу громадянам України. Парламент Чехії ухвалив закон про спрощений порядок отримання громадянами України документів на проживання, доступ до медичних послуг, працевлаштування, соціального забезпечення та здобуття освіти в Чеській Республіці.

  • Великобританія розробила програму допомоги “Homes for Ukraine”, яка дозволить розміщуватися в країні тим українцям, які не мають родичів у державі. Уряд Сполученого Королівства платитиме людям 350 фунтів стерлінгів на місяць, якщо вони зможуть запропонувати біженцям принаймні окрему кімнату або окреме житло на термін мінімум шести місяців.

Нагадаємо, полк “Азов” під час запеклих боїв у Маріуполі знищив 6 ворожих танків, 2 БТРи та 1 “Тигр”, а також взяли в полон 12 окупантів.

Внаслідок ракетних ударів по Івано-Франківському аеропорту майже знищено його інфраструктуру. 

Внаслідок авіаудару по Чернігову зруйновано з 2 по 9 поверх гуртожиток.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE