Politerno > Україна і світ > У нардепів ОПЗЖ провели обшуки, Киву позбавили мандату, а троє депутатів вийшли з фракції Бойка

У нардепів ОПЗЖ провели обшуки, Киву позбавили мандату, а троє депутатів вийшли з фракції Бойка

  • 15 Березня, 2022
  • 2066 Переглядів
  • 0

ДБР провело обшуки у низки народних депутатів з фракції ОПЗЖ, які незаконно перетнули або планували перетнути державний кордон України.

Про це повідомляє ДБР.

Слідчі дії проводились у межах досудового розслідування щодо неправомірних дій службових осіб правоохоронних органів, які сприяли певним особам, у тому числі народним депутатам України, у незаконному перетині державного кордону України.

Зокрема, у народного депутата Вадима Рабіновича вилучено серед іншого три рушниці та великі суми готівки у гривнях та доларах, у народного обранця Віктора Чорного – 2 гранати (Ф-1 та РГД-5), а у депутата Олега Волошина знайшли серед іншого пістолет.

За даними джерела “Української правди”, справа стосується співробітників Держприкордонслужби, які ймовірно сприяли нардепам у незаконному перетині кордону.

За словами співрозмовника УП, з вищезазначених депутатів в Україні перебуває лише Віктор Чорний.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

8 березня співголова партії ОПЗЖ Вадим Рабинович у коментарі УП повідомив, що перебуває за кордоном, але заявив, що шукає можливості повернутися в Україну.

За словами нардепа, він спочатку був на лікуванні в Ізраїлі, а потім полетів на Кіпр. 

На тлі цих подій Верховна Рада України позбавила Іллю Киву мандату народного депутата.

335 нардепів проголосували “за” його виключення. 

Як відомо, генеральний прокурор Ірина Венедіктова оголосила про підозру нардепу від ОПЗЖ Іллі Киві.

Також стало відомо, що народні депутати Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман та відомий київський бізнесмен Вадим Столар написали заяву про їх вихід із депутатської фракції ОПЗЖ, повідомляє нардеп Олексій Гончаренко.

Зазначимо, що усіх їх, крім Фельдмана, було обрано за партійним списком. Тобто, у разі їх виходу з фракції, партія матиме можливість позбавити їх мандата.

Депутати Плачкова та Абрамович вважаються близькими до Столара.

Нгадаємо, на Вінниччині за допомогою звичайного кулемета збито російську стратегічну крилату ракету “повітря – земля” Х-101.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE