Politerno > Україна і світ > У Вашингтоні та Лондоні різні дані щодо подальших планів Путіна в Україні

У Вашингтоні та Лондоні різні дані щодо подальших планів Путіна в Україні

  • 21 Березня, 2022
  • 3551 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати вважають, що Путін вже не ставить за мету захопити Київ — розвідка Британії заявляє про протилежне.

Після того як російським окупантам не вдалося отримати швидку перемогу над Україною Кремль переходить до нової стратегії. Президент РФ Владімір Путін змінив тактику у війні проти України, оскільки бої тривають вже понад три тижні. Москва більше не ставить за мету захопити столицю і хоче змусити українську владу «здати» південні та східні території, пише WSJ, посилаючись на коментарі американських чиновників. Один із чиновників назвав це «планом Б» Путіна.

 

«Нова оцінка намірів Путіна, яку поділяють високопосадовці в адміністрації президента США Джо Байдена, полягає в тому, щоб змусити Київ прийняти претензії РФ на південні та східні території України. Росія хоче забезпечити “сухопутний міст” між західною частиною РФ та Кримським півостровом, а також розширити свій контроль над Донбасом», – пише WSJ.

Зазначається, що окупанти також продовжать обстріли українських міст, з розрахунком, що це змусить президента Володимира Зеленського погодитися на вимоги Кремля, зокрема, прийняти нейтральний статус України.

На думку американських чиновників, якщо вимоги Путіна щодо території та нейтралітету будуть відхилені, російський президент, як очікується, спробує утримати всі території, які зайняли його війська і продовжить війну.

«Виходячи з наших військових оцінок, схоже, що він повертається до тактики облоги», – сказав американський чиновник.

За його словами, це означає тижні, а можливо, навіть місяці, ракетних, артилерійських атак з боку армії РФ.

Крім того, американські чиновники вважають, що Путін може розширити свої військові цілі, якщо російська армія почне досягати більшого успіху.

Статус столиці залишається відкритим питанням. Однак, враховуючи потужний опір України, незрозуміло, чи російська армія зможе зібрати достатньо сил, щоб щільно оточити Київ і захопити столицю, пише видання.

Зазначається, що така інтерпретація стратегії Путіна не є офіційною оцінкою розвідувального співтовариства, а лише точкою зору деяких офіційних осіб США, які мають доступ до секретної інформації.

Водночас Міноборони Британії вважає, що Київ залишається головною військовою ціллю Росії, навіть попри відсутність прогресу у спробах захопити столицю.

Міноборони Британії повідомляє, що на північ від Києва продовжуються важкі бої.

«Російські війська, що наступають на Київ із північного сходу, зайшли в глухий кут. Сили, що рухаються з боку Гостомеля на північний захід, були відбиті українськими військами. Основна частина військ РФ залишається більш ніж за 25 кілометрів від центру міста», – йдеться у повідомленні британської розвідки.

У Міноборони Британії зазначають, що незважаючи на відсутність прогресу, Київ залишається головною військовою ціллю Росії.

«Ймовірно, російська сторона найближчими тижнями приділятиме основну увагу спробам оточити місто», – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, вранці 21 березня окупаційні війська обстріляли Одесу з корабельної артилерії, жертв немає.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE