Politerno > Україна і світ > Здатність українців чинити опір увійде в історію: Боррель каже, що все вирішиться у найближчі 15 днів

Здатність українців чинити опір увійде в історію: Боррель каже, що все вирішиться у найближчі 15 днів

  • 24 Березня, 2022
  • 1531 Переглядів
  • 0

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель пообіцяв подальшу підтримку Україні і назвав дії армії РФ великою невдачею з військової точки зору.

Про це Боррель заявив перед самітом ЄС у Брюсселі.

“Сьогодні місяць з початку війни. 6 мільйонів людей переміщені, половина українських дітей переміщені. Російська армія намагалася пройти швидко, але тепер вони просто вбивають людей. З військової точки зору – це величезна невдача. Один місяць війни і вони нездатні пройти 200 кілометрів від логістичних баз. І оскільки вони не можуть завоювати міста, вони бомблять міста, вбивають невинних людей, знищують все (…).

Але Україна б’ється, ми її підтримуємо, надаємо зброю. І звичайно результат війни зовсім не той, якого очікував Кремль. Вони можуть отримати велику поразку, ми продовжимо підтримувати Україну, ми продовжимо тиск на Росію”, – зазначив політик.

В інтерв’ю іспанському телеканалу TVE Жозеп Боррель заявив, що у війні Росії з Україною все вирішиться у найближчі 15 днів.

Москва поки що не зацікавлена у переговорах з Києвом про припинення вогню, оскільки її армія не досягла ключових цілей.

– Росія хоче оточити узбережжя до кордону з Молдовою та ізолювати Україну від моря. Вона хоче серйозно вести переговори лише тоді, коли закріпить сильну позицію.

– Боррель наголосив, що Євросоюз та союзники продовжать надавати військову допомогу українській армії: “Це важливо, тому що все вирішиться у найближчі 15 днів”.

“Що увійде в історію – так це здатність українців чинити опір”, – підсумував голова дипломатії ЄС Боррель.

“Ми знаємо точно одне, що у найближчі 15 днів окупанти ще не раз отримають по морді від українських воїнів!”, – додав він.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу вирішила подвоїти фінансування для України в рамках Європейського фонду миру на тлі російської агресії.

Українська влада та представники росії здійснили обмін військовополоненими у форматі “десятьох на десятьох”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE