Politerno > Україна і світ > У Львові – повітряна тривога, чути вибухи. ОНОВЛЕНО

У Львові – повітряна тривога, чути вибухи. ОНОВЛЕНО

  • 26 Березня, 2022
  • 4066 Переглядів
  • 0
ракета

У Львові люди чули кілька вибухів.

Мер міста Андрій Садовий повідомив наступне: “Прилетіло по Львову. Чекаємо на інформацію від Військової адміністрації.

Прохання не поширювати фото/відео. Залишайтесь в укриттях”.

Очевидці повідомляють про сильний дим над одним із районів міста. Ситуація може ускладнюватися тим, що в місті в суботу – сильні пориви вітру.

Начальник Льввської ОВА Максим Козицький повідомляє про три потужні вибухи біля Львова зі сторони Кривчиць. 

“Наразі звучить повітряна тривога, тому всім зберігати спокій і перебувати в укриттях. Не сповіщайте про місця попадання і не робіть фото”, – наголошує він.

Згодом Козицький повідомив: “Сталося два ракетних удари у межах Львова. Інформація про те, що було влучання у житловий будинок чи інші об’єкти інфраструктури не підтвердилася. За попередніми даними, постраждали п’ять людей. Загроза ракетного удару все ще є. Залишайтесь в укриттях”, – написав Козицький.

“Внаслідок обстрілу горить один із промислових об’єктів, де зберігається паливо. Житлова інфраструктура не постраждала.

На місці працюють усі необхідні служби.

Прошу всіх залишатися в укриттях до відбою повітряної тривоги”, – додав згодом Садовий.

Оновлено о 19:10. За інформацією голови обласної військової адміністрації Максима Козицького, о 19:00 біля Львова вдруге пролунали вибухи. Їх було три. Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що результаті нових ракетних ударів по Львову завдано значних збитків об’єктам інфраструктури. Житлові будинки не постраждали, однак в одній з шкіл міста повибивало вікна.

На вибухи у Львові відреагували в Офісі Президента. «Масовані ракетні удари. Ще одне велике українське місто. З величезною історичною цінністю. Поруч кордон. Усередині міста посольства багатьох країн. Але варварів РФ нічого не цікавить – ні історія, ні спадщина, ні іноземні дипломатичні місії. Невже Європа продовжить “умиротворювати”?» – написав у Twitter радник голови ОП Михайло Подоляк.

Мешканців закликають залишатись в укриттях та не поширювати інформацію про вибухи з місця подій.

Джерела ZAXID.NET повідомляють, що загалом цього вечора росіяни випустили більше 40 ракет у сторону Львова зі сторони окупованого Криму.

Нагадаємо, мер Славутича Юрій Фомічев веде перемовини з окупантами, які пообіцяли незабаром залишити місто, проте гарантій, що росіяни виконають обіцянку – немає.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE