Politerno > Україна і світ > МВФ розпочав підготовку до масштабного відновлення України

МВФ розпочав підготовку до масштабного відновлення України

  • 15 Квітня, 2022
  • 682 Переглядів
  • 0

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що Міжнародний валютний фонд збільшив екстрене фінансування допомоги Україні.

За її словами, МВФ запустив спеціальний рахунок для подальшого фінансування України та разом із міжнародними партнерами готується до масштабних зусиль з відновлення країни.

“МВФ збільшив екстрене фінансування в розмірі 1,4 млрд доларів, щоб допомогти Україні задовольнити негайні потреби у видатках. Минулого тижня ми також запустили спеціальний рахунок, який дає безпечний шлях для подальшого фінансування України. І разом із міжнародними партнерами ми готуємося до масштабних зусиль з відновлення, які будуть потрібні”, – сказала Георгієва.

Директорка-розпорядниця МВФ, що нині для світу безпосередніми пріоритетами є припинення війни в Україні, протистояння пандемії та боротьба з інфляцією та боргом.

“Зі світового досвіду ми знаємо, що конфлікт є ворогом розвитку та процвітання. Висока ціна війни покалічила і продовжує калічити так багато країн. Сподіваючись на мир, ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні та всім постраждалим країнам”, – сказала вона.

Нагадаємо, російські загарбники обстріляли житловий район Харкова, в результаті чого загинули 8 людей, серед них 7-місячна дитина, 34 людини поранені. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE