Politerno > Україна і світ > Ситуація в регіонах: біля Гуляйполя запеклі бої, на Донеччині – марні спроби “прориву”

Ситуація в регіонах: біля Гуляйполя запеклі бої, на Донеччині – марні спроби “прориву”

  • 30 Квітня, 2022
  • 1045 Переглядів
  • 0

Окупанти випустили ракети по Дніпропетровщині, біля Гуляйполя на Запоріжжі – запеклі бої, на Донеччині ворог обстрілює ракетами, літаками та артилерією, Луганська, Харківська та Херсонська області теж під ударами.

Про це свідчать дані голів областей станом на 8-му ранку суботи 30 квітня.

 

На Дніпропетровщині ніч пройшла спокійно, але вранці стався “приліт” ракети у село Синельниківського району. Попередньо – без загиблих і постраждалих. Детальна інформація та дані щодо наслідків з’ясовуються. 

Також було обстріляно одне з сіл Синельниківського району, що межує із Запорізькою та з Донецькою областями. Інформація щодо руйнувань і постраждалих уточнюється.

Запоріжжя: ніч – спокійно. 

У Запорізькій області в районі Гуляйполя тривають запеклі бої. Вночі активно працювала артилерія з обох боків. Інформація уточнюється. 

Харків: обстріли міста вночі продовжилися, зокрема крайнього східного житлового району Салтівка. Одна людина поранена

Протягом доби тривали обстріли окупантами населених пунктів Богодухівського, Ізюмського та Лозівського районів. 

На Ізюмському напрямку нацгвардійці спільно з артилеристами ЗСУ завдали удару по місцю розташування російських військ, знищивши понад 30 одиниць техніки армії РФ.

“Група бійців спеціального призначення Національної гвардії України, проводячи розвідку на одному з Ізюмських напрямків, виявила багато одиниць техніки, пункт управління та місце проживання особового складу противника.

Розвіддані оперативно надійшли бійцям ЗСУ, які відпрацювали по них важким та прицільним вогнем артилерії. Аби ворог підсмажився ще якісніше, гвардійці здійснювали корегування вогнем”, – йдеться у повідомленні.

Після цього Збройні сили відпрацювали по російських позиціях важким та прицільним вогнем артилерії, а гвардійці здійснювали корегування вогню.

За словами нагвардійців, було знищено понад 30 одиниць техніки, з яких понад половина танків, а також БТРи, БМД та МТЛБ.

Луганщина: 16 масованих артилерійських атак за добу. Загоряння 20 будинків та 2 шкіл. 5 будинків у Гірському та 10 у с.Горіховому. Інформація уточнюється внаслідок високої інтенсивності дій в області. 

Донеччина: авіа- та ракетні удари, артилерія – по всій лінії фронту. Мар’їнка, Красногорівка, Новомихайлівка – спроби прориву. Невдалі.

Лиман –  постійні обстріли з артилерії як самого міста, так і громади.

В Очеретинській територіальній громаді “почали самознищуватись міни, які вчора вночі було розкидано смерчем”, вибухи продовжуються, постраждалих поки немає.

Маріуполь: без змін.

Херсонщина: ворог продовжує бойові дії на території Херсонщини та обстріл сусідніх областей. Через вибухи є багато знищених будинків та поранених громадян. 

Критичною залишається ситуація у селах, які межують із Миколаєвом, Снігурівкою, Зеленодольським та Кривим Рогом; села в окупації. 

Ситуація в області залишається складною.

Відносно спокійно ніч минула на Волині й Закарпатті, у Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській Кіровоградській, Черкаській Полтавській, Сумській, Київській та Чернігівській областях.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE