Politerno > Україна і світ > В Естонії заявили, що Шольц і Макрон прокладають дорогу до нового насильства Росії

В Естонії заявили, що Шольц і Макрон прокладають дорогу до нового насильства Росії

  • 29 Травня, 2022
  • 2932 Переглядів
  • 0
Макрон, Шольц та Путін

В Естонії різко розкритикували розмову канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона з президентом РФ Владіміром Путіним.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє портал ERR з посиланням на слова голови комісії із закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсона.

“Неймовірно, як нинішні лідери Франції та Німеччини мимоволі прокладають шлях новому російському насильству. Сьогоднішня 80-хвилинна бесіда Макрона і Шольца з Путіним неминуче штовхає до перефразування самого Макрона – чи не йдеться про “смерть мозку” (щодо НАТО – ред.)”, – заявив Міхкельсон.

Він зазначив, що він усвідомлює різкість своєї критики на адресу союзників, але підкреслив, що постійна легітимізація того, хто розв’язав війну і відповідає за злочини, є загрозою для всього союзного простору.

“Як же Париж і Берлін нічого не навчилися з минулого? Навіщо шукати приводи для затягування військової допомоги Україні, і чому вважають, що путінська Росія, яка веде війну на знищення проти одного з великих народів Європи, дотримається будь-яких обіцянок?”, – заявив естонський політик .

За його словами, якщо Макрона та Шольца турбує продовольча криза в Північній Африці та інших регіонах, спричинена блокадою українських портів, то треба створювати гуманітарний конвой у Чорному морі та сприяти проходу українських торгових кораблів.

Крім того, за його оцінкою, було б логічніше допомогти Україні вистояти проти агресії і, зрештою, перемогти Росію, яка намагається змінити світовий порядок.

“Макрон і Шольц могли б повісити трубку і якнайшвидше з’їздити в Україну. Сподіваюся, що дивні дії Макрона і Шольца не викликані страхом втратити вплив у демократичній Європі, в яку б у разі переможної війни обов’язково увійшла Україна, а в перспективі і Молдова, і Грузія, а Білорусь звільнилася б від фактичної російської окупації. А Європа загалом звільнилася б від російської екзистенційної загрози принаймні на якийсь час”, – додав Міхкельсон.

Канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон за своєю ініціативою провели у суботу спільну розмову з Путіним, яка тривала 80 хвилин. У ній вони вимагали негайно запровадити перемир’я та вивести російські війська з України.

Нагадаємо, до передової надійшло підкріплення ЗСУ та відкинуто ворога з траси Лисичанськ-Бахмут, якою тепер можуть возити гуманітарні вантажі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE