Politerno > Україна і світ > США передадуть Україні установки HIMARS, які здатні вражати цілі на відстані 80 км

США передадуть Україні установки HIMARS, які здатні вражати цілі на відстані 80 км

  • 1 Червня, 2022
  • 791 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден заявив, що США поставлять в Україну більш досконалі ракетні системи та боєприпаси.

Про це він написав у статті в New York Times, повідомляє “Європейська правда”.

Байден зазначив, що мета США в Україні — “побачити демократичну, незалежну, суверенну та процвітаючу Україну із засобами для стримування та захисту від подальшої агресії”.

За його словами, нова партія озброєння “дасть можливість більш точно завдавати ударів по ключовим цілям на полі бою в Україні”.

Байден спробував пояснити, які цілі США в Україні, і обережно зауважив, що США не прагнуть безпосередньо вступати в контакт з Росією.

“Ми не прагнемо війни між НАТО і Росією. Як би я був не згоден з Путіним і не вважав його дії обурливими, Сполучені Штати не намагатимуться усунути його від влади в Москві”, – сказав Байден приблизно через два місяці після заяви у Варшаві, що Путін “не може залишатися при владі”.

“Поки Сполучені Штати або наші союзники не будуть атаковані, ми не будемо безпосередньо брати участь у цьому конфлікті, відправляючи американські війська воювати в Україні, або атакуючи російські сили”, – написав він.

Також Байден сказав, що США “не заохочують і не дозволяють Україні завдавати удари за її межами. Ми не хочемо затягувати війну лише для того, щоб завдати болю Росії”.

Байден сказав, що американські офіційні особи “наразі не бачать жодних ознак того, що Росія має намір застосувати ядерну зброю в Україні, хоча періодична риторика Росії для брязкання ядерною шаблею, сама по собі небезпечна і вкрай безвідповідальна”.

“Дозвольте сказати чітко: будь-яке використання ядерної зброї в цьому конфлікті будь-якого масштабу було б абсолютно неприйнятним для нас, а також для решти світу і спричинило б тяжкі наслідки”, – написав Байден.

Як повідомляє CNN, високопоставлені посадовці адміністрації США підтвердили у вівторок, що Сполучені Штати відправлять Україні високомобільні артилерійські ракетні системи американського виробництва, відомі як HIMARS, в рамках 11-го пакету допомоги Україні.

За словами чиновників, HIMARS буде оснащено боєприпасами, які дозволять Україні запускати ракети на відстані близько 80 кілометрів (49 миль).

Це набагато менше, ніж максимальна дальність дії систем, яка становить близько 300 кілометрів, але набагато більше, ніж все, що було надіслано Україні на сьогодні. Наприклад, гаубиці M777, які США надіслали Україні минулого місяця, продемонстрували значне збільшення дальності та потужності в порівнянні з попередніми системами, але навіть вони досягли дальності близько 25 кілометрів.

Новий пакет допомоги в безпеці, який буде офіційно оголошено в середу, також включатиме радари повітряного спостереження, додаткову протитанкову зброю Javelin, протиброньове озброєння, артилерійські снаряди, гелікоптери, тактичну техніку та запчастини, щоб продовжити технічне обслуговування обладнання, повідомили чиновники.

Чиновники заявили, що США “не заохочують і не дозволяють Україні завдавати удари за її межами” і “не прагнуть затягувати війну”.

Посадовці також наголосили, що нові ракетні системи допоможуть поставити Україну “на найсильнішу позицію за столом переговорів” з Росією, і повторили, що США “не будуть тиснути на український уряд публічно чи приватно, щоб він пішов на будь-які територіальні поступки”.

Учора ми писали, що за даними The Wall Street Journal, Білий дім планує надати Україні ракетні системи залпового вогню, здатні вражати цілі на відстані понад 64 кілометри, але менше 300 км.

Нагадаємо, Німеччина поставить Україні сучасну систему протиповітряної оборони. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE