Politerno > Україна і світ > У Канаді схвалили закон про конфіскацію російських активів в інтересах України

У Канаді схвалили закон про конфіскацію російських активів в інтересах України

  • 24 Червня, 2022
  • 551 Переглядів
  • 0

В четвер, 23 червня, у Канаді набули чинності поправки до закону, який передбачає конфіскацію активів, що потрапили під санкції проти РФ, та їхнє використання на підтримку України.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на текст закону.

Закон дозволяє уряду Канади “вживати економічних заходів проти певних осіб у ситуаціях, коли до цього закликають міжнародна організація або об’єднання держав, членом яких є Канада, сталося грубе порушення міжнародного миру і безпеки, в іншій державі сталися грубі й систематичні порушення прав людини, або стались масштабні корупційні дії за участі національної або іноземної держави”.

Ці спеціальні економічні заходи передбачають ідентифікацію і подальше замороження активів, розташованих на території Канади, за поданням генерал-губернатора. За рішенням суду заморожені активи можуть бути конфісковані.

Крім того, уповноважений міністр уряду Канади може після консультацій з міністерством фінансів і міністерством закордонних справ може передати кошти, виручені від продажу конфіскованих активів, на:

– відбудову іноземної держави, на яку негативно вплинуло грубе порушення міжнародного миру і безпеки;

– відновлення міжнародного миру і безпеки;

– компенсацію жертвам грубого порушення міжнародного миру і безпеки, грубого й систематичного порушення прав людини або масштабних корупційних дій.

Нагадаємо, депутат Держдуми РФ заявив, що Лондон стане першим містом, яке буде бомбити Росія у разі чергової світової війни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE