Politerno > Україна і світ > У США та ЄС проти загальної заборони на видачу віз росіянам

У США та ЄС проти загальної заборони на видачу віз росіянам

  • 22 Серпня, 2022
  • 441 Переглядів
  • 0

США вслід за канцлером Німеччини Олафом Шольцом та главою дипломатії ЄС Жозепом Боррельом виступили проти загальної заборони на візи для громадян Росії.

Так, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що, незважаючи на те, що є місце для дебатів на європейському рівні щодо заборони видачі віз російським туристам, важливо не ускладнювати життя опонентам Кремля, які тікають з Росії.

Своєю чергою Боррель зазначив, що ЄС не повинен відчиняти свої двері для олігархів, але “є багато росіян, які хочуть тікати з країни, тому що вони не хочуть жити в такій ситуації”.

Боррель сказав, що деякі країни вже вжили низку заходів щодо заборони на видачу віз, які інші країни ЄС не збираються підтримувати, зазначивши, що було б краще спочатку обговорити це на рівні ЄС.

Речник Держдепу заявив наступне: “США не хотіли б закривати шляхи до притулку та безпеки для російських дисидентів або інших осіб, які є вразливими до порушень прав людини. Ми також чітко дали зрозуміти, що важливо провести межу між діями російського уряду та його політикою в Україні та народом Росії”.

Речник додав, що США “працюють з членами Альянсу та партнерами, щоб запровадити покарання, зокрема візові обмеження для кремлівських чиновників та їхніх людей”.


“З 24 лютого 2022 року Сполучені Штати вжили заходів щодо запровадження візових обмежень щодо майже 5000 осіб у відповідь на вторгнення Росії в Україну”, — заявили в Держдепі.

“Ми продовжуватимемо виявляти осіб, причетних до вторгнення Росії, і сприятимемо притягненню до відповідальності за їхню поведінку. Ми шукаємо всі інструменти, щоб притягнути Кремль до відповідальності”, – наголосив речник.

Нагадаємо, окупанти продовжують утримувати окремі підрозділи Західного військового округу в прикордонних районах Брянської і Курської областей. Їхня мета – демонстрація присутності та сковування дій підрозділів Сил оборони.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE