Politerno > Україна і світ > Окупанти обстріляли міськраду Енергодару перед візитом місії МАГАТЕ на ЗАЕС

Окупанти обстріляли міськраду Енергодару перед візитом місії МАГАТЕ на ЗАЕС

  • 31 Серпня, 2022
  • 500 Переглядів
  • 0

Вранці 31 серпня росіяни обстріляли тимчасово окуповане місто Енергодар, а так звана “влада” Запорізької області заявила, що не робитиме спецперепустки для місії МАГАТЕ.

Про це повідомили голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко та мер Енергодару Дмитро Орлов.

Як заявив Євтушенко, армія російських окупантів обстріляли Енергодар з протилежного боку, щоб створити “відповідну картину для місії МАГАТЕ”, яка сьогодні прибуде на ЗАЕС “та сформувати пул місцевих жителів, які під камери ЗМІ повідомлять комісії про обстріли міста з нашого боку водосховища”.

“Распятого мальчика в трусіках пам’ятаєте? Те саме, тільки тепер “трусіки” намагаються одягти на мешканців Енергодару”, – зауважив Євтушенко.

Він додав, що ситуація з такими провокаційними обстрілами вкрай небезпечна, адже у будь-який момент окупанти можуть повернути гаубиці у бік Нікополя і знову обстріляти місто.

“Будьте уважні та по можливості не знаходьтесь на відкритих майданчиках”, – написав він.

Тим часом мер Енергодара Дмитро Орлов у своєму Telegram-каналі опублікував фото наслідків обстрілу міської ради.

Своєю чергою "влада" окупованої частини Запорізької області оголосила, що не робитиме спецперепустки учасникам місії МАГАТЕ, щоб ті швидко потрапити на ЗАЕС, однак додала, що очікує на прибуття місії до Енергодару вже зранку 1 вересня. 

"Місія МАГАТЕ стоятиме у черзі, щоб потрапити на звільнену (захоплену росіянами - ред.) частину Запорізької області. Це викликано тим, що спецперепустки їм робити не будуть", - заявив в Telegram колаборант Володимир Рогов, який називає себе членом головної ради окупованої Запорізької області України.

Окупант зазначив, что учасники місії нібито "могли б швидко та без перешкод потрапити туди з Росії".

Водночас ТАСС повідомляє, посилаючись на "місцеву владу", що у військовій адміністрації окупованого Енергодара очікують на прибуття місії в місто зранку 1 вересня. 

Нагадаємо, Росія планує укріпити оборону окупованого нею Криму москвичами, пітерцями та строковиками.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE