Politerno > Україна і світ > “Злиття “Азову” – цілеспрямована дія влади проти патріотів України, – генерал Кривонос

“Злиття “Азову” – цілеспрямована дія влади проти патріотів України, – генерал Кривонос

  • 13 Вересня, 2022
  • 1498 Переглядів
  • 0

Здача в полон бійців “Азову” – це цілеспрямоване знищення найбільш підготовлених і найбільш мотивованих людей щодо захисту власної країни. Те ж саме стосується інших військових підрозділів. Чим більше таких людей загине, тим простіше буде владі керувати народом.

На цьому наголосив керівник оборони аеропорту “Київ”, заступник секретаря РНБО (2019-2020 рр.) генерал-майор Сергій Кривонос.

За його словами, представники чинної влади усвідомлюють загрозу своєму правлінню від воїнів-патріотів, адже вони можуть поставити незручні питання щодо провалу в обороні та швидкого захоплення військами РФ півдня України.

“Підрозділи, де є добровольці з таким чудовим досвідом та з власною точкою зору – кидаються у найбільш гарячі місця. І чим більше цих людей загине, тим простіше буде владі керувати народом. Тому питання по Азову – це цілеспрямована робота щодо знищення найбільш підготовлених і найбільш мотивованих людей щодо захисту власної країни. Те саме стосується інших добровольчих підрозділів. І це можливо така операція, яка підкреслює, що влада все ж таки чітко розуміє загрозу й опрацьовує шляхи вирішення цієї загрози”, – наголосив генерал-майор в інтерв’ю. 

Кривонос пояснив, що спочатку військовим полку “Азов” наказували утримувати завод “Азовсталь”, а потім наказали здатися у полон, ввівши в оману, що з військовими все буде добре і вони повернуться в Україну.

“Ми ж розуміємо, що як раз люди, які є революційними по своїй суті, які спроможні захищати власну країну, а й потім могли абсолютно спокійно поставити питання владі. А такі люди не потрібні владі. Реально “Азов” міг, там була велика кількість військовослужбовців, вони могли спокійно вийти й не триматися за цей завод. Тому питання по “Азовсталі” – це умисна дія влади”, – пояснив він.

На думку генерала, після катувань, які “Азовці” переносять в окупованій Оленівці та інших російських тюрмах – вони шкодують про виконання наказу влади про здачу у полон.  

Як повідомлялося, Кривонос спростував звинувачення ДБР у підриві злітньо-посадових смуг під час оборони столичного аеропорту. Каже, не було ніякого підриву – залили деякі ділянки мастилом, аби унеможливити посадку літаків і висадку російського десанту.

Справа проти генерал-майора Кривоноса за оборону столичного аеропорту не перша. Проти очільника оборони Миколаєва генерал-майора Дмитра Марченка у ДБР досі ведеться кримінальне провадження щодо розкрадання (так звана “справа бронежилетів”).

Нагадаємо, росіяни продовжують обстрілювати східні та південні регіони, на Харківщині і Донеччині багато поранених і загиблих, на Луганщині тривають позиційні бої. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE