Politerno > Україна і світ > Макрон виключив ядерну відповідь у разі удару РФ по Україні, Боррель пригрозив російській армії “повним знищенням”

Макрон виключив ядерну відповідь у разі удару РФ по Україні, Боррель пригрозив російській армії “повним знищенням”

  • 13 Жовтня, 2022
  • 664 Переглядів
  • 0

Франція не застосовуватиме ядерну зброю проти РФ у випадку ядерного удару по Україні, відповідь Заходу не буде ядерною, але вона буде дуже потужною з військової точки зору.

“Наша доктрина базується на фундаментальних інтересах нації, і вони визначені дуже чітко. Якби по Україні було завдано ракетно-ядерного удару, ці інтереси не були б поставлені під питання”, – заявив президент Еммануель Макрон в інтерв’ю France 2.

На уточнення журналіста, що це не призведе до ядерної відповіді Франції, Макрон відповів ствердно: "Це - очевидно".

"Я завжди говорив французам правду…Росія має ядерну зброю. Так само, як і Франція. Наша доктрина з цього питання чітка. Стримування працює. Чим менше ми про це говоримо, тим менше ми роздмухуємо загрозу і тим більше до нас довіри. Занадто багато людей говорять про це", - сказав Макрон.

Виступаючи у четвер у Брюгге глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив наступне: "Є ядерна загроза, і Путін каже, що він не блефує. Ну, він не може дозволити собі блеф. Має бути чітко зрозуміло: люди, що підтримують Україну, ЄС, держави-члени, США, НАТО не блефують також. Будь-яка ядерна атака проти України створить відповідь. Не ядерну відповідь, але настільки потужну відповідь з військового боку, що російська армія буде повністю знищена".

За його словами, "це серйозний момент в історії, і ми повинні показати нашу єдність, міць і повну рішучість".

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо визнання Російської Федерації терористичним режимом.

Нагадаємо, під час ракетного обстрілу 13 жовтня росіяни вдруге поцілили в один з військових об‘єктів у Львівській області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE