Politerno > Україна і світ > Херсонщина та Запорізька область: росіяни продовжують тероризувати мирне населення

Херсонщина та Запорізька область: росіяни продовжують тероризувати мирне населення

  • 28 Листопада, 2022
  • 578 Переглядів
  • 0

Росіяни за добу 30 разів обстріляли територію Херсонської області, а за минулі 7 днів завдали понад 400 ударів по Запорізькій області.

Внаслідок обстрілів одна людина загинула та ще двоє жителів отримали поранення різного ступеня важкості, заявив глава Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

“Російські окупанти продовжують обстрілювати житлові квартали Херсона, ворожі снаряди влучили в приватні та багатоквартирні будинки. Також загарбники гатили по таких населених пунктах району: Білозерці, Приозерному, Комишанах, Степанівці, Микільському, Чорнобаївці, Токарівці, Зеленівці, Придніпровському, Станіславу”, – наголосив Янушевич у Telegram.

Окупанти також обстріляли Берислав, Республіканець, Новоберислав, Томарине, Тягинку, Новоолександрівку, Качкарівку, Осокорівку.

Незважаючи на звільнення українськими силами 11 листопада Херсона, місто продовжує зазнавати щоденних атак російської артилерії. Лише 24 листопада внаслідок російських обстрілів загинули десять людей осіб.

Глава Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ, що російські окупанти за минулі 7 днів завдали понад 400 ударів по області, яку він очолює.

"За тиждень більше чотирьохсот обстрілів було, і більше половини з них - по цивільній інфраструктурі", - заявив глава ОВА.

Старух підкреслив, що за останню добу зафіксовано 88 обстрілів у 17 громадах, постраждалих немає. Водночас за останній тиждень унаслідок ворожих атак в області загинуло три людини і ще шестеро дістали поранення.

За його словами, з огляду на ситуацію щодня здійснюється організована евакуація 700-800 людей із неокупованих територій на Західну Україну, Центральну, в більш безпечні регіони.

Начальник військової адміністрації додав, що виїзд людей із тимчасово окупованих РФ територій залишається ускладненим. Так, учора залишити контрольовану загарбниками частину області вдалося 29 людям, з яких двоє дітей. За тиждень виїхати вдалося 438 людям, з яких 67 дітей.

Нагадаємо, минулого тижня президент Володимир Зеленський відреагував на розслідування «Схем» та УП стосовно голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка – узяв його у свою делегацію для урочистого візиту в звільнений від рашистів Херсон 14 листопада. “Наші гроші” розповіли про розкішний автопарк угрупування Резніченка-Дубинських.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE