Politerno > Україна і світ > Білоруські війська, які були на кордоні з Україною, повертаються на базу

Білоруські війська, які були на кордоні з Україною, повертаються на базу

  • 15 Грудня, 2022
  • 369 Переглядів
  • 0

38 десантно-штурмова бригада збройних сил Білорусі, яку в рамках раптової перевірки бойової готовності перекидали до кордону з Україною, вже повертається назад у Брест. 

Про це повидомило міноборони Білорусі в Telegram вранці 15 грудня.

“Військовослужбовці 38-ї Брестської окремої гвардійської десантно-штурмової бригади в рамках раптової перевірки бойової готовності Збройних Сил здійснюють марш із району виконання завдань у пункт постійної дислокації”, – зазначає Міноборони РБ.

Міноборони РБ також опублікувало фото нібито повернення бригади в ППД. 

Також оборонне відомство оприлюднило відео, як 14 грудня військові форсували річку Німан. 

Як повідомив “Беларускі Гаюн” у Telegram, йдеться про підрозділи 7 окремого танкового батальйону (щонайменше 20 танків Т-72Б) 11 окремої механізованої бригади.  

Також повідомляється, що 7 отб 11 омбр, найімовірніше, вже прибув “своїм ходом” на полігон “Гожський” у Гродненському районі, і приступив до виконання навчально-бойових завдань.

Увечері 14 грудня в Борисовському районі, неподалік від переправи через річку Березина, було помічено колону, що складається з близько 20 БМП-2 19 окремої механізованої бригади.

За даними "Білоруського Гаюна", колона прямувала до 227 загальновійськового полігону "Борисовський".

Як повідомлялося, британська розвідка стверджує, що присутні у Білорусі російські та білоруські військові на цей час не є силою, яка може становити серйозну загрозу для України з півночі.

Нагадаємо, припинення вогню в Україні можливе лише тоді, коли Росія виведе свої війська за межі суверенної території України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE