Politerno > Україна і світ > Тегеран планує нарощувати постачання передових озброєнь Москві – голова Моссаду

Тегеран планує нарощувати постачання передових озброєнь Москві – голова Моссаду

  • 23 Грудня, 2022
  • 675 Переглядів
  • 0

Глава ізраїльського розвідувального агентства “Моссад” Давид Барнеа заявив, що Іран прагне розширити постачання сучасної зброї в Росію.

Про це повідомитло ізраїльське видання “Вести” та “Voice of America” з посиланням на місцеві ЗМІ.

“Ми різними каналами застерігаємо про наміри Ірану розширити свій ядерний проєкт і збагачення урану, а також про намір іранського режиму активізувати напади на дружні Ізраїлю мусульманські країни регіону.

Ми не допустимо, щоб у розпорядженні режиму аятолл з’явилася ядерна зброя. Не тільки в найближчі роки, ніколи. Це моє зобов’язання, це зобов’язання Моссада.

Парадоксальним чином навіть зараз на Заході лунають голоси, що закликають до підписання нової ядерної угоди з Іраном. При цьому ігнорується відверта брехня іранської сторони, записана в угоді.

Тегеран не тільки не припиняє, а й посилює спроби вчинення терактів по всьому світу, а ми щодня запобігаємо їм”, – зазначив Барнеа.

Шеф ізраїльської розвідки додав, що організація працює над створенням альянсів із країнами Близького Сходу та іншими мусульманськими державами, з якими Ізраїль досі не налагодив офіційні відносини. 

За його словами, це робиться для того, “щоб наростити міць, яка дасть нам змогу ефективно і потужно протистояти спільним викликам”.

У своєму виступі Барнеа також торкнувся взаємодії Тегерана і Москви, насамперед у військовій сфері.

"Тегеран має далекосяжні плани щодо розширення поставок передових систем озброєння Росії. При цьому він намагається ховати цю діяльність під завісою секретності", - зазначив глава розвідки.

Глава Моссаду Давид Барнеа виступив на церемонії нагородження відмінників служби 22 грудня, в резиденції президента в Єрусалимі.

Незадовго до початку церемонії в резиденції президента відбулася телефонна розмова між лідером Лікуду Беньяміном Нетаніягу і президентом Росії Володимиром Путіним. Ізраїльський лідер висловив стурбованість посиленням зв'язків між Росією та Іраном, зокрема на сирійському напрямку.

Нагадаємо, 22 грудня Сенат США переважною більшість схвалив фінансування уряду у 2023 році на суму $1,7 трильйона доларів, у якому майже $45 мільярдів передбачено для допомоги Україні та союзникам Вашингтона.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE