Politerno > Україна і світ > Влада чудово знала про переміщення руди Усманова в Україні і ось, на 10 місяць – арешт

Влада чудово знала про переміщення руди Усманова в Україні і ось, на 10 місяць – арешт

  • 30 Грудня, 2022
  • 653 Переглядів
  • 0
А.Усманов

Заарештовані нещодавно СБУ 160 тонн залізної руди, яка, ймовірно, належить російському олігарху Алішеру Усманову, були пропущені через кордон, транспортувалися і зберігалися в Україні завдяки комплексному сприянню різних державних структур.

“Цей арешт подають як велике досягнення оперативників. Але є нюанс. Весь цей час руда знаходилася в українських державних портах — ДП “Південний” та ГП “Ізмаїл”, про що не могли не знати всі відповідні відомства — від Мінінфраструктури до СБУ. Усі портові послуги, пов’язані з зберіганням руди в госпортах, були оплачені — гроші надійшли до державного бюджету. Перевезенням сировини займалася державна “Укрзалізниця”, також отримуючи гроші за свої послуги. І ніяких питань і претензій ні у кого не виникало”, — наголошує ТГ-канал “Реальная война“.

За даними проекту, руда російського олігарха перебувала в Україні понад 10 місяців, і протягом цього часу точилася боротьба зацікавлених сторін.

“Це тривало 10 місяців, і на 11-му СБУ раптом заарештовує “приховану” руду на “таємних складах”. Виникає питання — чому тема знаходження руди Усманова виникла саме зараз? Причина в тому, що рудний бізнес в Україні дуже висококонкурентний. А руда в дефіциті. І боротьба за вантаж Усманова була запеклою, а закінчилася заявою СБУ, яку можна перекласти як: “так не діставайся ж ти нікому”, — пише телеграм-канал.

“Реальная война” прогнозує, що після гучного арешту вантажу подальшого розвитку кримінальне провадження не отримає у зв’язку з тим, що винуватцем ситуації з потраплянням російського вантажу в Україну були представники виконавчої влади та правоохоронних органів.

“Звичайно, тішить, що після 10 місяців війни спецслужби звернули увагу, куди та звідки рухаються товари територією України. Але вже зараз можна сказати, що винних у історії не буде. Просто тому, що в таких розслідуваннях завжди є небезпека вийти на себе. Бо зрозуміло, що єдиними винуватцями ситуація є конкретні держструктури та конкретні держчиновники та правоохоронці. Завдяки яким руда заїхала, транспортувалася, зберігалася та не помічалася. Вангуємо, що зараз розпочнеться активний переведення стрілок держструктур одна на одну, а справу благополучно заморозять”,— резюмує видання.

Майно російського олігарха Усманова на майже 2 млрд грн нещодавно було заарештоване в Україні.

Раніше ми повідомляли, що кримінальна поліція Німеччини за дорученням прокуратури Франкфурта-на-Майні провела обшуки в офісах найбільшого швейцарського банку UBS у справі підсанкційного російського олігарха Алішера Усманова.

Нагадаємо, в районі тимчасово окупованого Донецька ЗСУ уразили угруповання окупантів, ворог продовжує наступати на Бахмутському та Лиманському напрямках.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE