Politerno > Україна і світ > В Росії мобілізують ув’язнених та депортованих українців – Генштаб і Луганська ОВА

В Росії мобілізують ув’язнених та депортованих українців – Генштаб і Луганська ОВА

  • 25 Січня, 2023
  • 449 Переглядів
  • 0

У Росії на війну вербують ув’язнених громадян України, яких перевезли до колоній на території РФ, та депортованих з тимчасово окупованих територій українців.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

"Росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі. Зокрема, в Краснодарі відбувається активне вербування таких осіб до складу приватної військової компанії "Вагнер", - зазначили у Генштабі.

За даними Генштабу, найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини.

"Більшість українських ув’язнених не задоволені примусовою зміною становища та зневажливим ставленням до них російських ув’язнених", – повідомляється у зведенні.

Луганська ОВА у Telegram теж повідомила, що в Росії вербують ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі.

Зокрема, за даними ОВА, в Краснодарі активно вербують таких в’язнів до приватної військової компанії "Вагнер". Найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини.

Також повідомляється, що росіяни почали мобілізувати українських чоловіків, яких раніше депортували з тимчасово окупованих територій України.

"На території РФ мобілізують чоловіків, депортованих з тимчасово окупованих територій. Це одна з причин прийнятого урядом РФ рішення щодо видачі паспортів за місцем проживання", - зазначили в ОВА.

Тим часом, найбільша після знищеного окупантами Льодового палацу крита спортивна арена регіону, розташована у Луганську, переповнена пораненими росіянами. Там наразі намагаються врятувати більше 600 бойовиків.

Також росіяни мають проблеми з окупаційним керівництвом населених пунктів на тимчасово окупованих територіях.

За даними ОВА, загарбники все менше довіряють місцевим колаборантам, тому привозять чиновників з Росії.  

Нагадаємо, рідні британських волонтерів Ендрю Бегшо та Кристофера Перрі, які на початку січня зникли на Донбасі, у вівторок підтвердили, що ті були вбиті під час спроби гуманітарної евакуації з міста Соледар на Донеччині.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE