Politerno > Україна і світ > Мінкульт погодив демонтаж пам’ятників Чкалову та Ватутіну в Києві: одного вже знесли. ФОТО – ВІДЕО

Мінкульт погодив демонтаж пам’ятників Чкалову та Ватутіну в Києві: одного вже знесли. ФОТО – ВІДЕО

  • 8 Лютого, 2023
  • 460 Переглядів
  • 0

В Києві демонтували пам’ятник радянськосу льотчику Валерію Чкалову, на черзі пам’ятник генералу Миколі Ватутіну.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

“У МКІП визнали такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єкти культурної спадщини: Пам’ятник генералу армії Ватутіну М. Ф., який розташований у Маріїнському парку Києва; Пам’ятник Чкалову В. П., розташований по вул. Олеся Гончара у м. Києві. Відповідний наказ підписав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко”. – заявили у Мінкульті.

В міністерстві вказали, що тепер столична влада точно має виключити ці пам’ятники з переліку щойно виявлених об’єктів, демонтувати монументи й перенести їх.

КМДА повідомила, що пам’ятник радянському льотчику Чкалову демонтували. Для виконання роботи була задіяна бригада з п’яти людей, автомобіль з краном-маніпулятором та вантажівка. Згідно з рішенням Київської міської ради, після демонтажу його перенесуть до Музею авіації України імені О. К. Антонова. Пам’ятник Ватутіну буде демонтовано у четвер.

Нагадаємо, спільна слідча група (JIT) вважає, що рішення про постачання зенітно-ракетного комплексу “Бук” бойовикам “ДНР” було прийнято президентом Росії Владіміром Путіним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE