Politerno > Україна і світ > У Польщі Байден заявить про подальшу “відчутну” підтримку України, зустрічі із Зеленським не буде – Кірбі

У Польщі Байден заявить про подальшу “відчутну” підтримку України, зустрічі із Зеленським не буде – Кірбі

  • 17 Лютого, 2023
  • 400 Переглядів
  • 0

Під час візиту в Польщу, приуроченого до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, президент США Джо Байден розповість про продовження “помітної” підтримки України, зустріч із президентом України не планується.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу.

Почувши запитання щодо можливості оголошення американським лідером нового пакету військової допомоги чи іншої форми підтримки для України під час перебування у Варшаві, представник Білого дому спробував уникнути відповіді, що згодом публічно визнав. Він натякнув, що краще почекати виступу самого Байдена.

“Я намагався проігнорувати запитання … Ми постійно оголошуємо додаткові пакети оборонної підтримки для України на доволі регулярній основі. І це продовжуватиметься. Я не збираюся говорити нічого до виступу президента … Я думаю, що ви почуєте від президента в його промові подальше продовження відчутної підтримки України. Він розповість про те, як ми плануємо підтримувати Україну надалі”, – заявив Кірбі.

Також Кірбі повідомив, що Джо Байден не планує проводити зустріч з президентом України Володимиром Зеленським під час свого візиту в Польщу.

“Жодної такої зустрічі в рамках цієї поїздки немає. Зараз у поїздці не запланована зустріч (Байдена – ред.) із президентом Зеленським”, – наголосив він, відповідаючи на запитання журналіста.

Нагадаємо, з початку лютого кількість підтверджених загиблих росіян на війні в Україні різко зросла.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE