Politerno > Україна і світ > Росія не піде на застосування ядерної бомби, якщо Україна деокупує Крим, – Рютте

Росія не піде на застосування ядерної бомби, якщо Україна деокупує Крим, – Рютте

  • 20 Лютого, 2023
  • 474 Переглядів
  • 0
Рютте

Росія не наважиться на застосування ядерної зброї, навіть якщо Україна звільнить Крим військовим шляхом, оскільки в Кремлі дуже побоюються можливого удару у відповідь з боку США.

Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в інтерв’ю виданню “Європейська правда“.

Очільник нідерландського уряду впевнений, що ніхто не має права диктувати українцям, у який спосіб звільняти окупований півострів.

Рютте заявив, що будь-яке застосування Росією ядерної зброї призведе до того, що США обов’язково на це дадуть відповідь і їхня відповідь буде набагато сильнішою.

“США настільки сильніші за Росію, що вона просто не може піти на цей ризик”, – сказав він.

При цьому глава уряду Нідерландів зазначив, що не збирається вказувати українському керівництву, яким чином звільняти окупований півострів.

“Ми хочемо, щоб Україна виграла цю війну, але вибір тактики – з чого почати, що саме робити – це має бути вашим рішенням. Ми не можемо вирішувати це за Україну”, – підкреслив Марк Рютте.

Він додав, що якби Нідерланди зіткнулися б з окупацією частини своєї території, то він був би дуже роздратований, якби хтось вказував би йому, як звільняти землі.

Нагадаємо, 20 лютого Міністерство оборони США оголосило про виділення чергового пакета військової допомоги Україні загальним обсягом 460 мільйонів доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE