Politerno > Україна і світ > ВАКС заочно арештував Бахматюка у справі про хабар Насірову, він заявляє про тиск на бізнес

ВАКС заочно арештував Бахматюка у справі про хабар Насірову, він заявляє про тиск на бізнес

  • 8 Березня, 2023
  • 1383 Переглядів
  • 0
Бахматюк

У вівторок, 7 березня, Вищий антикорупційний суд заочно арештував власника агрохолдингу “Укрлендфармінг” Олега Бахматюка у справі про надання хабара ексголові ДФС Насірову та його раднику.

Про це повідомила пресслужба САП у середу.

“7 березня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою власнику одного з агрохолдингів, який у власних інтересах надав неправомірну вигоду у розмірі 722 млн грн колишньому голові ДФС України та його раднику”, – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що в 2015 -2016 роках очільник ДФС одержав на свою користь та на користь третіх осіб від власника агрохолдингу хабар у понад 722 млн грн за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд грн.

У САП не називають ім’я арештованого, однак з заяви Олега Бахматюка у вівторок стало відомо про його заочний арешт.

“Рішення про мій заочний арешт по справі Насірова є грубим порушенням міжнародного права і безглуздим продовженням спроб НАБУ звинуватити мене хоч у чомусь. Такі протиправні дії принижують Україну як правову державу і члена міжнародної спільноти”, – йдеться в тексті.

Також Бахматюк додав, що вбачає в своєму заочному арешті мотив тиску на його бізнес.

Нагадаємо, західна розвідка оцінює втрати росіян в боях за Бахмут Донецької області в останні місяці у 20-30 тисяч найманців ПВК “Вагнера”, причому загиблих серед них може бути приблизно третина.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE