Politerno > Україна і світ > “Оскар-2023”: фільм про дітей Донбасу не отримав нагороди, її віддали “Навальному”

“Оскар-2023”: фільм про дітей Донбасу не отримав нагороди, її віддали “Навальному”

  • 13 Березня, 2023
  • 615 Переглядів
  • 0

Фільм «Навальний» про ув’язненого російського опозиціонера, отримав нагороду премії «Оскар» як найкращий документальний фільм. Стрічка «Будинок зі скалок», створена за участю України, яка розповідає про дітей Донбасу, також була представлена у цій категорії, але премії не отримала.

Режисером “Навального” виступив канадський режисер Деніел Роер. Стрічка розповідає про отруєння російського опозиціонера та його повернення до Росії.

 

«Мій чоловік у тюрмі лише за те, що захищав демократію. Алєксєй, я мрію про день, коли ти станеш вільним і наша країна стане вільною. Тримайся, моє кохання», – цитує виступ Юліі Навальной, дружини Алєксєя Навального на «Оскарі» ВВС.

Роер присвятив нагороду, яку присудили «Навальному», «всім політичним ув’язненим у світі». Раніше фільм також одержав нагороду премії BAFTA.

На премію у категорії «Найкращий документальний фільм» претендував і «Будинок зі скалок» спільного виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії, який розповідає про дітей зі складних сімей, які потрапили до притулку поряд із війною. Там вони проводять дев’ять місяців – і або повертаються до батьків, або потрапляють до інтернату чи прийомної сім’ї.

“Ми дуже хотіли подарувати маленьку радість українцям в ці важкі часи. Ми дуже вірили в це і боролись до останнього. Ми мали виграти не тому, що ми з України, а тому що фільм глибокий, цінний і талановито знятий данським режисером Сімоном Леренгом Вілмонтом і зроблений крутою командою.

Але сьогоднішній вечір ще раз довів, що російська пропаганда дуже добре діє і вміє розкручувати псевдо героїв там, де героїв нема. А значить у нас ще багато роботи.

Ми українці, ми не скаржимось. Ми боремось. Переконуємо, доносимо, доводимо інформацію знову і знову поки нас не почують. Навіть якщо почути мають в Голівуді”, – прокоментував вручення нагороди “Навальному” другий режисер та продюсер “Будіинку зі скалок” Азад Сафаров.

Нагадаємо, як стало відомо ВВС Україна, слідчі ДБР не розслідують жодної справи, яка б стосувалася дій ексголови СБУ Івана Баканова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE