Politerno > Україна і світ > Сі Цзіньпін прилетів у Москву, у Китаї висловилися щодо ордеру на арешт Путіна

Сі Цзіньпін прилетів у Москву, у Китаї висловилися щодо ордеру на арешт Путіна

  • 20 Березня, 2023
  • 843 Переглядів
  • 0

Президент Китаю Сі Цзіньпін прилетів в Москву, де проведе зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це повідомляє прокремлівське видання “РИА Новости”.

Літак, на якому, імовірно, перебуває Сі Цзіньпін, приземлився в московському аеропорту “Внуково”.

Речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Путін та Сі будуть обговорювати війну, яку Росія розв’язала проти України. 

Зокрема, Китай до річниці вторгнення Росії в Україну опублікував свій “мирний план”, при цьому не засудивши РФ. Також у ньому не було пункту про вихід російських військ з території України. 

Зустріч Путіна і Сі розпочнеться орієнтовно о 15:30 за київським часом. 

“Бесіда віч-на-віч, яка продовжиться за неформальним обідом. Сьогодні буде неформальне, але дуже важливе спілкування. Глави держав порушуватимуть найбільш актуальні питання на свій розсуд.

Завтра буде основний день держвізиту. Церемонія зустрічі, переговори у вузькому складі, у розширеному складі, підписання документів, заява для ЗМІ, державний обід”, – зазначив Пєсков.

20-22 березня Сі Цзіньпін відвідує Росію з державним візитом, який стане його першою закордонною поїздкою після переобрання на посаду глави держави на третій термін.

Видання Financial Times з посиланням на джерело повідомляє, що очільник КНР після візиту до Москви може зателефонувати президенту Володимиру Зеленському.

Тим часом офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь заявив журналістам, що Міжнародний кримінальний суд, який видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, має зайняти “справедливу позицію”, пише Sky News.

“Китай продовжуватиме займати об’єктивну і справедливу позицію в українській кризі та відіграватиме конструктивну роль у мирних переговорах”, – заявив Ван Веньбінь.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Володимир Гевко потрапив у ДТП, внаслідок якої загинула людина.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE